Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku održan Gospodarski susret Poljska -Hrvatska 2022.

13.05.2022.

14:49

Autor: Marija Vukasović Petrinović/ HRT

GOSPODARSKI SUSRET

GOSPODARSKI SUSRET

Foto: MVP / HRT

Gospodarski susret "Poljska - Hrvatska 2022." održan je u osječkom poduzetničkom inkubatoru BIOS-u. Predstavnici Grada Osijeka govorili su o gospodarskoj situaciji i poslovanju u gradu, a poljski predstavili gospodarsko stanje u svojoj zemlji. 

Okupljene je pozdravila zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo danas u mogućnosti pozdraviti ovako veliki broj tvrtki iz Poljske, koje su zainteresirane za gospodarsku suradnju s Osijekom, a isto tako i predstavnika kulture.

Riječ je o nastavku poslovnih razgovora koji su obavljeni u Poljskoj tijekom rujna prošle godine, a sada krećemo na sljedeću razinu, konkretizaciju poslovne suradnje. Svakako najzaslužnija osoba je počasni konzul Republike Hrvatske u Krakowu, g. Paweł Włodarczyk, kojemu se ovim putem još jednom od srca zahvaljujem na operativnosti i kooperativnosti te gostoljubivosti iskazanoj tijekom našeg boravka u Poljskoj" - istaknula je zamjenica Crnković.

Počasni konzul Pawel Włodarczyk izrazio je zadovoljstvo što boravi u Osijeku s delegacijom poljskih tvrtki.

"Ovo je i za poljske tvrtke važna suradnja, ali još više za hrvatske i osječke jer je Poljska velika zemlja i velika prilika za sve one koji traže svoj prostor izvan granica Hrvatske. Ovdje smo da pomognemo da se ostvari ta suradnja"- izjavio je počasni konzul Włodarczyk i zaključio da ga osječka regija podsjeća na varšavsku i da se u Osijeku jako dobro osjeća.

U sklopu kulturne suradnje gosti iz Poljske večeras će u osječkom HNK- u biti na premijeri tragedije "Fedra".


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.