Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku održana javnozdravstvena akcija protiv "tihog ubojice"

19.03.2022.

14:30

Autor: HRT Radio Osijek

akcija na trgu

akcija na trgu

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

U organizaciji Hrvatske lige za hipertenziju na središnjem je osječkom trgu održana javnozdravstvena akcija "Lov na tihog ubojicu" s ciljem ukazati koje opasnosti za zdravlje donosi visok tlak te upozoriti na važnost njegova praćenja i pravovremenog liječenja hipertenzije.

Uz edukaciju građana o opasnostima od visokog tlaka, organizirana je i akcija mjerenja tlaka i šećera u  krvi građanima kako bi ih se potaknulo da prate i paze na svoje zdravlje. Govorilo se o posljedicama hipertenzije, od bolesti srca do kronične bubrežne bolesti, njenom liječnju te je obilježeno nekoliko važnih javno-zdravstvenih datuma u ožujku: podsjetili su  na Svjetski dan debljine (04.03), Svjetski dani  bubrega (10.03) te skrenuli pozornost na prekomjeran unos kuhinjske soli jer je u tijeku Svjetski tjedan borbe protiv prekomjerne konzumacije soli (14.-20.03.). Poslušajte što je rekao voditelj Zavoda za nefrologiju osječkog KBC-a profesor Jerko Barbić....


prof. J. Barbić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.