Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku održana Vjeronaučna olimpijada

05.04.2019.

14:30

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Posljednjeg dana državnog natjecanja iz vjeronauka učenika osnovnih i srednjih škola Đakovačko - osječke nadbiskupije, u osječkom Vikarijatu održana su finalna natjecanja .

Na Vjeronaučnoj olimpijadi okupile su se najbolje ekipe koje su prošle dvije razine natjecanja. Ove je godine Držano povjerenstvo pred njih stavilo, sukladno planu i programu katoličkog vjeronauka u osnovnoj i srednjoj školi temu: "O svecima koji potječu s hrvatskih prostora". Predsjednik Državnog povjerenstva Zvonimir Lončar:
"Vidjelo se da su se učenici odlično pripremili ali i da su upili neke vrijednosti koje su saznali spremajući građu koja je bila pred njih postavljena. Bilo je dvadeset ekipa iz osnovnih i devetnaest ekipa iz srednjih škola, a svaka je ekipa imala četiri učenika," rekao je predsjednik Državnog povjerenstva Zvonimir Lončar.
Predstojnik Nacionalnog katehetskog ureda HBK-a Ivica Pažin izrazio je zadovoljstvo što je na svečan način završilo natjecanje koje ne traje samo tri dana nego traje cijelu školsku godinu. "Ovih dvjestotinjak učenika plejada je i znak onih koji su sudjelovali u Vjeronaučnoj olimpijadi, a  bilo ih je četiri tisuće koji su pokušali doći do ovoga mjesta. Drago mi je da i Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije pridonosi kvalitetnom održavanju Vjeronaučne olimpijade ne ostavljajući ju uvijek kao znakom natjecanja nego pokušava dati i crkveni duh svemu tome," istaknuo je Ivica Pažin.
Prvo mjesto osvojile su Osnovna škola "Mato Lovrak" iz Nove Gradiške te Gimnazija Velika Gorica iz Velike Gorice čiji su učenici, osim medalja osvojili nagradno putovanje u Rim.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.