Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku otvorena konferencija o socijalnom radu i ljudskim pravima

28.08.2023.

14:40

Autor: HRT Radio Osijek

konferencija na Pravnom fakultetu

konferencija na Pravnom fakultetu

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Socijalni rad ne može se promatrati samo kao provoditelj zakonskih pravila- izazov je to koji potiče istraživanja i praksu socijalnog rada da kritički gledaju na pravo. Teza je to koja je okupila profesore, znanstvenike, ljude iz prakse i studente na 19. Međunarodnoj znanstvenoj konferenciji socijalnog rada TISSA koja se prvi puta održava u Hrvatskoj, na osječkom Pravnom fakultetu.

Središnja tema konferencije, koja će trajati 6 dana, je " Socijalni rad i ljudska prava- zastupanje glasova koji su ometani" i usmjerena je raspravi o praksi ljudskih prava u socijalnom radu pred kojim su, u suvremenom svijetu, i novi izazovi, a kako bi na njih odgovorili , TISSA  (The International Social Work and Society Academy) u Osijeku okuplja stručnjake iz akademskog svijeta, profesionalnih područja i politike. Čelnik te organizacije prof Rudi Roose iz Belgije istaknuo je značaj istraživanja i obrazovanja za socijalni rad te naglašava  da  ova konferencija pruža mogućnosti istraživanja prakse, za susret i raspravu. Mislim da je osobito važno što se odvija u Osijeku gdje je mlad, dinamičan i rastući studijski program, TISSA nastoji to podržati diljem Europe- istaknuo je čelni čovjek TISSE. Osim njega izdvajamo i što su rekli asistentica na Studiju  socijalnog rada Gordana Horvat, profesori Branka Rešetar i Mario Vinković, dekan Tunjica Petrašević, zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković i zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić.   

konferencija na Pravnom fakultetu

konferencija na Pravnom fakultetu

konferencija na Pravnom fakultetu

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.