Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku otvoreni sajmovi "Salori" i "Motomobil"

22.04.2022.

13:13

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Otvaranje sajmova Salori i Motomobil

Otvaranje sajmova Salori i Motomobil

Foto: Neven Knežević / Radio Osijek

Stotinjak domaćih i inozemnih izlagača iz Slovačke, Slovenije, Mađarske i Srbije predstavlja se na 17. sajmu lova, ribolova i turizma "Salori" i 24. sajmu automobila i prateće industrije "Motomobil", koji su danas otvoreni na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku.

Otvarajući sajamske priredbe ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak istaknula je da je Slavonija bogata prirodnim ljepotama i da je ovo pravo mjesto za takav specijalizirani sajam. "Lov i ribolov povezani su s razvojem kontinentalnog turizma. Na nama je da nastavimo razvijati takva događanja te raditi na privlačenju izvora financiranja putem EU sredstava, kako bi razvijali lov, ribolov i turizam kao zajedničku ponudu," dodala je Tramišak. Podsjetila je kako je u Osijeku u izgradnji Gospodarski centar i novi sajamski prostor, u čijem financiranju sudjeluju Vlada RH, grad Osijek i Osječko-baranjska županija. Vjeruje da će se u novom sajamskom prostoru moći ponuditi jedan novi specijalizirani sadržaj - gastronomski sajam, koji će sigurno doprinijeti većem broju turističkih posjeta.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić izrazio je zadovoljstvo ponovnim organiziranjem tih sajmova nakon dvije pandemijske godine, ocijenivši kako se interes za njima ne smanjuje. "Kada je o lovnom, ribolovnom i kontinentalnom turizmu riječ, ovo je najznačajniji sajam u Hrvatskoj, i siguran sam da će uz novi Gospodarski centar postati još jači i brojniji", rekao je Radić.

Izlagače i goste pozdravili su i predsjednik Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza Vladimir Sever i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Zlatko Stolnik.

Sajmovi se do nedjelje odvijaju na 2000m² zatvorenog i 3000m² otvorenog izložbenog prostora, a posjetitelji mogu pogledati štandove s temom lova i ribolova, turizma, nautike i automobilske industrije.

Na sajmu se mogu kušati i najbolji „fiš paprikaš“, čobanac i kotlovina za koje su zaduženi najbolji majstori pripreme hrane u prirodi, te vina kontinentalnog porijekla i autohtone slavonske proizvode.

Sajam obiluje i stručnim predavanjima te edukacijama, natjecanjima, prezentacijama i degustacijama. Radno vrijeme je od 10 do 19 sati, a ulaz i parking su besplatni.

U sklopu popratnih sajamskih priredbi, uz ostalo, održat će se sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza, završna ocjena trofeja divljači u lovnoj 2021/2022. godini te natjecanje u lovu ribe udicom na plovak.

Sajmovi se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, županijskih i gradskih vlasti te Hrvatskog lovačkog saveza i Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.