Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku počela sezona grijanja

30.09.2020.

13:01

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

U sljedećih nekoliko dana građani priključeni na toplinski sustav Grada Osijeka mogu u svojim domovima očekivati tople radijatore. Jučer je centralno grijanje pušteno u prioritetne gradske objekte i ustanove kao što su vrtići, škole i starački domovi.

Potvrdio je to za Radio Osijek direktor HEP Toplinarstva Pogona Osijek Ivica Mihaljević pojašljavajući kako je razdoblje spremnosti za početak sezone grijanja počelo 15. rujna. "Prateći kretanje vanjskih temperatura i vremensku prognozu za Grad Osijek jučer smo krenuli s puštanjem grijanja kod prioritetnih skupina potrošača, a nakon toga i kod svih ostalih stambenih i poslovnih potrošača koji su predali izjavu o ispravnosti njihovih unutarnjih instalacija grijanja. Dio zgrada još uvijek nije dostavio izjave o ispravnosti, vjerojatno još obavljaju i radove na unutarnjim instalacijama, a zasigurno ima i dio zgrada kojima grijanje još nije potrebno, jer su energetski obnovljene. Kada se stvore uvjeti njihovi će nam ovlašteni predstavnici dostaviti pisanu izjavu te će grijanje biti pušteno i u te zgrade. Na vrelovodnom toplinskom sustavu u Gradu Osijeku priključeno je oko 11 800 potrošača, 10 500 kućanstava i oko 1 300 poslovnih potrošača". Mihaljević je izjavio i kako nema najava o poskupljenju toplinske energije te se cijene grijanja neće mijenjati.        

Direktor HEP Toplinarstva Pogona Osijek Ivica Mihaljević, foto: HRT/M.Milas

Direktor HEP Toplinarstva Pogona Osijek Ivica Mihaljević, foto: HRT/M.Milas

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.