Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku počinje Tjedan Helen Keller

27.06.2022.

12:44

Autor: HRT Radio Osijek

udruga gluhoslijepih osoba

udruga gluhoslijepih osoba

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Počinje Tjedan Helen Keller u organizaciji Udruge gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije kojim žele promicati socijalizaciju osoba s oštećenjem vida i sluha te sugrađanima predstaviti njihove aktivnosti.

Program je organiziran u suradnji i s drugim udrugama, a za četvrtak najavljuju štand na Trgu slobode. Svojim korisnicima udruga je osigurala prostorije u središtu grada, u pothodniku kako bi im bili lako dostupni te prevoditelje. Prevoditelji su, kaže predsjednik udruge Željko Bosilj, i najveći problem jer ih država ne financira te ih udruge osiguravaju preko programa i projekata, a ocjenjuje da bi ih država trebala osigurati za sve institucije. 

Ovaj tjedan sjećanje je na gluhoslijepu spisateljicu Helen Keller koja je bez vida i sluha ostala je s 19 mjeseci no naučila je govoriti, znakovni jezik, Brailleevo pismo, engleski, francuski i njemački te doktorirala filozofiju. 

predsjednik udruge Željko Bosilj

Tjedan Helen Keller

Tjedan Helen Keller

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.