Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku podijeljen fiš paprikaš

15.04.2022.

14:32

Autor: HRT Radio Osijek

Uskrsni fiš paprikaš

Uskrsni fiš paprikaš

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

Tradicionalna podjela fiš paprikaša Osječanima na Veliki petak ni ove godine nije izostala. Točno u podne ljubitelji ove slavonske delicije u redu su čekali na svoj dio užitka

Kada je fiš najbolji ? Kada je vruć i ljut. Kada se nakon par žlica lagano zarosi čelo i zarumene obrazi. Dakako, ljutina se prilagodi svakoj prilici. Čar fiša je u svega nekoliko namirnica. Šaran i možda još pokoji komadić štuke ili soma, sol, crveni luk i mljevena paprika i slatka i ljuta, ali pomno birana. Nakon dvije godine stanke zbog panedmijskih mjera tradicija podjele fiša koju organizira Grad Osijek nastavila se i ove godine. Novina je nova lokacija. Umjesto Tvrđe, prostor ispred robne kuće na Sjenjaku. Udruga Majstori kotlića Slavonije i Baranje ponovno je opravdala očekivanja. Predsjednik udruge Davor Tomić kaže da je iskorišteno 300 kilograma ribe, 150 kilograma kruha, te skuhano oko dvije tisuće porcija poznatog slavonskog specijaliteta. Građane je pozdravio i zaželio im dobar tek i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin, te istkanuo da će se tradicija nastaviti i sljedećih godina. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.