Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku prva cijepljena Ružica Patajac iz Doma za starije i nemoćne

27.12.2020.

16:32

Autor: Radio Osijek/HINA

foto OBŽ i Radio Osijek/M.Kralj

foto OBŽ i Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

U Osječko-baranjskoj županiji počelo je cijepljenje protiv koronavirusa, a prva se cijepila dugogodišnja korisnica Doma za starije i nemoćne osobe u Drinskoj ulici u Osijeku, 74-godišnja Ružica Patajac.

Nakon cijepljenja Ružica Patajac je izjavila kako se odlučila cijepiti jer prati situaciju u vezi s epidemijom koronavirusa i smatra kako treba slušati savjete epidemiološke struke. Ravnatelj županijskog Doma zdravlja Mato Lukić izjavio je novinarima kako se očekuje da će u osječkom Domu za starije osobe danas biti cijepljeno 30-tak korisnika, a očekuje se da će svih 250 doza cjepiva, za ovaj dom, biti iskorišteno u iduća dva dana.

Prema podacima županijskog Stožera Civilne zaštite, u Županiju je stiglo 645 doza cjepiva, od kojih je 485 namijenjeno domovima za starije i nemoćne osobe, a ostatak za zdravstvene ustanove.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Nataša Turić rekla je kako je prva pošiljka cjepiva u cijelosti distribuirana u tri doma za starije i nemoćne u Županiji te u županijski Zavod za hitnu medicinsku pomoć, osječki Klinički bolnički centar i Opću županijsku bolnicu Našice. Dodala je kako će, prema najavama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, svakog tjedna pristizati nove pošiljke cjepiva, a da se masovnije cijepljenje može očekivati u idućih mjesec ili dva.

Nakon cijepljenja u osječkom Domu za starije i nemoćne osobe, počelo je cijepljenje osoblja u osječkom Kliničkom bolničkom centru gdje je stiglo prvih 105 doza cjepiva. Prvi je cijepljen docent Ivan Radoš-predstojnik Klinike za anesteziologiju i voditelj Respiracijskog centra.  Sutra počinje cijepljenje u Općoj županijskoj bolnici u Našicama, covid bolnici.

prva cijepljena Ružica Patajac, ravnateljica županijskog ZZJZ Nataša Turić, ravnatelj županijskog DZ Mato Lukić

ravnatelj OŽB Našice Hrvoje Šimić

Ivan Radoš- predstojnik Klinike za anesteziologiju i voditelj Respiracijskog centra i ravnatelj KBC Osijek Željko Zubčić

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.