Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku se osmi put plesalo protiv nasilja nad ženama

14.02.2022.

14:00

Autor: Radio Osijek

"Milijarda ustaje" u Osijeku

"Milijarda ustaje" u Osijeku

Foto: PU OB / -

Osijek je među hrvatskim gradovima koji su se uključili u globalnu kampanju "Milijarda ustaje" usmjerenu protiv nasilja nad ženama. Cilj joj je pokazati predanost i solidarnost u borbi protiv nasilja i upozoriti na njegove pogubne posljedice. Plesnom su izvedbom u Tvrđi na to ukazali mladi plesači kojima su se i ovaj put pridružili policajke i policajci.   

Kampanja „Milijarda ustaje“ započela je na Valentinovo 2012. kao inicijativa za podizanje svijesti o uznemirujućoj statistici prema kojoj će svaka treća žena u svijetu tijekom svojeg života biti podvrgnuta fizičkom nasilju, što je sveukupno milijarda i pol žena i djevojčica, a Hrvatska nije iznimka. Riječ je o globalnoj plesnoj kampanji koju je pokrenuo UN i koja je usmjerena protiv nasilja nad ženama.

I ove godine, po osmi put, u sklopu Nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“, Policijska uprava osječko–baranjska uz veliku pomoć Plesnog studija "Shine" osmislila je način za sudjelovanje u kampanji, unatoč pandemiji koronavirusa.

Plesači i policajci, kojima su se u plesu pridružili članovi Društva Naša djeca Grada Osijeka, Gradsko društvo Crvenog Križa Osijek, Učenički dom Trgovačke i komercijalne škole Davor Milas iz Osijeka, okupili su se na trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi i u skladu s mjerama Stožera civilne zaštite i ove godine otplesali plesne korake s ciljem poticanja borbe protiv nasilja.


"Milijarda ustaje" u Osijeku

"Milijarda ustaje" u Osijeku

Foto: PU OB / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.