Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku se rade brojni projekti, Tvrđa nikad ljepša za Antunovo

12.06.2020.

12:52

Autor: Radio Osijek/AB

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

O gradskim projektima, posebice onima vezanim za staru gradsku jezgru, u programu Radio Osijeka govorila je pročelnica Upravnog odjela za EU projekte Kornelija Mlinarević. Uskoro se očekuje nastavak radova u Tvrđi, no po fazama i ni u jednom trenutku neće radilište biti cijeli prostor Tvrđe.

"Tvrđa će ovo Antunovo dočekati uređenija nego ikad", kaže pročelnica Mlinarević te pojašnjava da će umjesto zemljanog i često blatnog parkirališta, hodočasnike dočekati novi, lijepo uređeni trg. Sljedeća će prigoda za predstaviti ljepotu novouređenog prostora biti ovogodišnji OLJK kada će trg biti korišten u svojoj prvotnoj namjeni, kao pozornica.

"Radovi u Tvrđi se nastavljaju kako je planirano. Sada se očekuje da se Agencija Decom očituje na žalbu na stručni nadzor vezano uz izvođenje radova" nastavlja pročelnica Mlinarević. "Radovi bi već počeli da nije bilo te žalbe, a  očekuje se da će biti riješena za petnaestak dana. Obavili smo i prve koordinacije s izvođačima radova i važno je pojasniti kako će se raditi u fazama i izbjeći situaciju u kojoj bi cijela Tvrđa u jednom trenutku bila gradilište. Raditi će se početi na sjeveroistoku, kod Vodenih vrata a nastaviti prema jugu naselja. Izmijenit će se i zanoviti cjelokupna komunalna infrastruktura i postaviti novo popločenje, a radit će se i nova javna rasvjeta, urbana oprema i hortikultura."

Kada je o projetima izvan Tvrđe riječ, pročelnica Mlinarević kaže da su završeni radovi na biciklističkoj stazi prema Tenji te se očekuje uporabna dozvola, a da će do kraja lipnja biti završen i "osječki dio" biciklističke staze prema Bilju. Dodajmo da će se sljedeći tjedan potpisati i ugovor za Centar za posjetitelje - prvi cjeloviti regionalni prijemni infoturistički centar.

Kornelija Mlinarević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.