Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku treba obnoviti 23 vrtića, a obnovit će se dva

23.08.2016.

12:01

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradu Osijeku i ustanovi Dječji vrtić Osijek Ministarstvo Graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo je 300 tisuća kuna za izradu prostorne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada. Izrada projektne dokumentacije trebala bi završiti na proljeće kad se očekuje početak radova.

Obnova očekuje dječji vrtić Radost i Potočnicu te osnovnu školu Franje Krežme.

„Ugradit će se nova stolarija i poboljšati toplinska ovojnica zgrada. Zadovoljni smo što smo dobili sredstva za ova tri objekta i nadamo se da ćemo na taj način obnoviti o ostale odgojno obrazovne ustanove u Osijeku“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham

Ravnateljica ustanove Dječji vrtić Osijek Svjetlana Takač zadovoljna je da su nakon nekoliko pokušaja na natječaju za obnovu prošla barem dva osječka vrtića. Ona se nada i skoroj obnovi još 23 vrtića i jaslica.

„Zadnji vrtić i jaslice obnovljene su prije 11 godina, a nakon obnove ova dva vrtića pšotrebno je što prije obnoviti još 23 objekta u gradu“ – istaknula je profesorica Svjetlana Takač

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.