Hrvatski radio

Radio Osijek

14:31 / 19.08.2019.

Autor: Monika Kralj

U Osijeku treći krug testiranja za upis u Policijsku školu

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

Foto: - / -

U PU osječko- baranjskoj obavljen treći krug testiranja kandidata za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac. U zadnje dvije godine upisuju se 750 polaznika iz cijele zemlje s obzirom na potrebe za većim brojem policajaca zbog ulaska Hrvatske u Schengenski prostor.

Danas je testirano oko 160 kandidata s područja slavonskih županija a školovanje izabranih polaznika počinje sredinom rujna na Policijskoj akademiji u Zagrebu. Na testiranju prije 20-tak dana oko 60% prijavljenih prošlo je psihološka testiranja, test tjelesne spreme i zahtjevan intervju što govori o visokoj kvaliteti onih koji se prijavljuju, rekao je načelnik Policijske akademije Dubravko Novak.

Kandidati prolaze i testove opće informiranosti, stranog jezika i informatike. Očekuje se da će dobre rezultate pokazati između 900 i 1000 kandidata od kojih će biti izabrano njih 750. Iz prošlogodišnje generacije, ističe Novak, od 750 kandidata do kraja školovanja stiglo je njih 743.  

Na današnje su testiranje stigli kandidati prijavljeni do kraja srpnja a do danas već ima oko 320 novih prijava te se očekuje da će početkom rujna biti organizirano još jedno testiranje.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.