Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku više prvašića

06.09.2021.

12:45

Autor: Radio Osijek

U   Osijeku    više   prvašića

U Osijeku više prvašića

Foto: - / -

U prve razrede osnovnih škola u Osijeku upisano je više učenika nego u prošloj školskoj godini. Zadovoljstvo time izrazio je zamjenik osječkoga gradonačelnika Dragan Vulin. On je jutros pozdravio školarce u Osnovnoj školi Grigor Vitez.

Prvi dan škole uzbuđenja nije manjkalo. „Sretna sam zbog toga što škola nije online jer se ovako možemo družiti i biti s učiteljicama. Nisam mogla spavati koliko sam bila uzbuđena zbog početka nastave” rekla nam je Helena iz 3.b. Njezini prijatelji iz razreda dobro znaju kojih se epidemioloških mjera zbog korone moraju pridržavati, a ističu držanje distance i to što se ne mogu družiti s učenicima iz drugih razreda. Učiteljica Đenana Omeragić-Gatara nada se da će još nešto pridonijeti tomu da nastava licem u lice potraje: „U velikom smo broju cijepljeni, što je prednost, a dio djece prebolio je koronu i stekli su imunitet, tako da bi problema trebalo biti manje.”

Zamjenik osječkoga gradonačelnika Dragan Vulin školarcima, roditeljima i učiteljima poželio je uspješnu školsku godinu. Zadovoljan je što je broj prvašića u osječkim školama veći nego lani. „Imamo 15 prvašića više nego u prošloj školskoj godini, što je svakako dobra vijest i pozitivan trend. Osječke osnovne škole ukupno pohađa 7.385 učenika”, rekao je Vulin te posebice istaknuo kako je dograđena i energetski obnovljena Osnovna škola Mladost koja je kao deseta od 21 škole u gradu prešla na jednosmjensku nastavu.

Radi se i na tome da se promet u blizini škola uspori kako bi djeca bila što sigurnija. Tako je u Srijemskoj ulici kod škole Grigor Vitez postavljen uspornik koji će, prema riječima ravnatelja Hrvoja Broda, puno značiti kako bi se zaštitili ponajprije najmlađi učenici. Grad Osijek financirao je uspornik s 250 tisuća kuna, a slične se investicije planiraju i u blizini još nekih škola.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.