Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku zapaljena prva adventska svijeća

29.11.2020.

19:49

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

U Osijeku je ispred konkatedrale Svetog Petra i Pavla zapaljena prva adventska svijeća. U ime svih medicinskih sestara i tehničara svijeću je zapalila glavna medicinska sestra u osječkom Domu zdravlja Dragica Pavlović

Počelo je mnogima najdraže doba u godini - advent ili došašće, vrijeme pripreme za blagdan Božića. Danas je zapaljena prva od četiriju adventskih svijeća. Svaka od njih ima svoje značenje, a prva je - svijeća nade.
U Osijeku je prvu adventsku svijeću ispred konkatedrale zapalila predstavnica medicinskih sestara Osječko-baranjske županije i glavna sestra u osječkom Domu zdravlja Dragica Pavlović u ime svih medicinskih sestara i tehničara koji svakodnevno izlažu svoje zdravlje kako bi pomogli oboljelim od koronavirusa. Rekla je da joj poziv da upali prvu svijeću puno znači i da je to još jedno priznanje svim zdravstvenim djelatnicima za skrb o bolesnicima u vrijeme epidemije korona virusa. 

I ove godine adventsko paljenje svijeća organizirala je Turistička zajednica grada Osijeka zajedno sa Župom Svetog Petra i Pavla. 

Dragica Pavlović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.