Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osječko-baranjskoj županiji svi osim učenika od 1. do 4. razreda idu na online nastavu?

18.01.2022.

13:02

Autor: Radio Osijek/TM

Osijek

Osijek

Foto: Igor Toman / Osijek

Nakon razmatranja aktualne epidemiološke situacije na području Osječko-baranjske županije, Stožer civilne zaštite OBŽ danas je izdao preporuku da se od sutra (19. siječnja) do 28. siječnja 2022. godine nastava za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola te nastava u srednjim školama održava po modelu C (online).

„Povod za takvu preporuku je drastično povećanje broja oboljelih od koronavirusa od početka siječnja na području cijele županije, što se između ostalog pokazuje i rekordnim brojem novopozitivnih osoba (14. siječnja bilo je 510 pozitivnih nazala, što je najviše u jednom dan od pojave virusa). Osobit porast broja pozitivnih, a posredno i odlazaka u samoizolaciju prisutan je u školama. Prema jučerašnjim podacima na području Osječko-baranjske županije, na koronavirus je pozitivno 734 učenika, a u samoizolaciji je 2.527 učenika. Promatrano po razrednim odjelima ukupno je 97 razrednih odjela već na online nastavi. Pozitivno je i 186 nastavnika i 54 nenastavnog osoblja. Od tih ukupnih brojeva na područje Grada Osijeka odnosi se 322 pozitivna učenika i 1.077 u samoizolaciji, a „izvan pogona“ u Osijeku je i 40 skupina s 800 mališana u vrtićima”, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije. U međuvremenu su se javile pojedine škole, koje su procijenile da mogu nastaviti s nastavom prema A modelu, u učionicama.

Posljednje izvješće govori o 349 novih slučajeva zaraze koronavirusom u cijeloj županiji, a najviše ih je iz Osijeka (190). Tri osobe iz Našica, Bilja i Vladislavaca, u dobi od 19, 73 i 87 godina, preminule su. Na bolničkom je liječenju 77 covid pacijenata, od kojih su 14 u Respiracijskom centru. U samoizolaciji je 1041 osoba.

Na području Osječko-baranjske županije cijepljeno je ukupno 65,4 % odraslog stanovništva. Samo prošlog tjedna cijepljena je ukupno 7.631 osoba, s tim da je najviše interesa bilo za booster dozu cjepiva (6.186 osoba), dok je 660 osoba cijepljeno prvom dozom, a 785 drugom dozom.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.