Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osječko-baranjskoj županiji 12 novozaraženih

23.06.2020.

12:49

Autor: Radio Osijek / Hina / IF

U Osječko-baranjskoj županiji 12 novozaraženih

U Osječko-baranjskoj županiji 12 novozaraženih

Foto: - / -

U Osječko-baranjskoj županiji od sinoć je zabilježeno 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u županiji su potencijalno dva žarišta, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Od toga je 10 đakovačkih časnih sestara.

Kako je na konferenciji za novinare izvijestio načelnik stožera Goran Ivanović od ponovnog pojavljivanja korona virusa u posljednjih nekoliko dana u županiji su evidentirane dvadeset i tri novopozitivne osobe, od toga je 12 novih od sinoć. Dodao je da struka i stožer rade odlično i da je situacija pod nazdorom Zavoda za javno zdravstvo te su obrađeni svi kontakti. Policijska uprava vrši nadzor svih osoba koje su u samoizolaciji te je izvršila 89 provjera.
Od 12 novih slučajeva 10 su sestre iz đakovačkog samostana Milosrdnih sestara svetoga Križa. Pretpostavlja se da su dvije sestre zarazu donijele povratkom s Kosova, svi se kontakti istražuju i, kako je istaknuo voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije Karlo Kožul, situacija je pod kontrolom.
Šest je bolesnika hospitalizirano, od toga je 5 časnih sestara, izvijestila je predstojnica Klinike za infektologiju osječkoga KBC-a Ljiljana Perić te dodala da se pacijenti osjećaju dobro.
Na području županije je donesena odluka o zabrani posjeta domovima za starije, a preporuka je i za sve ostale domove koji pružaju socijalne usluge. Svi građani koji idu liječniku, moraju imati masku na ulasku, a maske će biti osigurane za one koji ih nemaju.
Župan Ivan Anušić pozvao je sve građane na oprez, iako nema razloga za paniku jer sve je pod kontolom. Uvjeren je da će sve stručne službe dobro odraditi svoj posao kao i do sada.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.