Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osječko - baranjskoj županiji i dalje je žarište Đakovo

04.07.2020.

11:30

Autor: Željko Kovačević

U Osječko - baranjskoj županiji i dalje je žarište Đakovo

U Osječko - baranjskoj županiji i dalje je žarište Đakovo

Foto: - / -

Đakovo je i dalje žarište koronavirusa u Osječko - baranjskoj županiji s 8 pozitivnih nalaza, slijede Osijek i prigradska mjesta Osijeku, a zabilježena i jedna novopozitivna osoba na južnom rubu županije. Gotovo 2000 ljudi je u samoizolaciji.

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 215 uzoraka, što je do sada među najvišim dnevnim brojem obrada, a pozitivno je bilo 14 nalaza. Najviše 8 pozitivnih nalaza je s područja Đakova, 4 iz Osijeka te po jedna osoba iz Strizivojne i Čepina. Svi su kontakti ranije oboljelih osoba. Na području Osječko-baranjske županije sada je ukupno 223 osoba aktivno na koronavirus, no smanjen je broj hospitaliziranih u KBC-u Osijek. Tri pacijenta su jučer otpuštena na kućno liječenje, pa je u bolnici ostalo 24 pacijenata, a nitko nije na respiratoru. U samoizolaciji je ukupno 1.926 osoba, s tim da su epidemiolozi jučer tu mjeru odredili za 57 kontakata novozaraženih osoba. Policija nije zaprimila ni jednu dojavu građana o kršenju samoizolacije, a u 58 samoinicijativnih provjera samo u jednom slučaju (u Đakovu) osoba nije zatečena na prijavljenoj adresi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.