Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osječko - baranjskoj županiji jedna osoba umrla, nema novozaraženih

19.04.2020.

11:25

Autor: Radio Osijek/priopćenje

foto arhiva, Radio Osijek/DV; načelnik Stožera G. Ivanović

foto arhiva, Radio Osijek/DV; načelnik Stožera G. Ivanović

Foto: - / -

Broj izliječenih od koronavirusa na području Osječko-baranjske županije povećan je na ukupno 26 osoba, a jučer od 65 testiranih uzoraka nije bilo pozitivnih nalaza. Na žalost, preminula je žena iz Osijeka, u dobi od 88 godina, imala je i teška kronična oboljenja. Kretanje još uz propusnice.

Kako je priopćeno iz Stožera civilne zaštite Osječko - baranjske županije, nakon dvostrukih negativnih testova još šest osoba s područja Osječko-baranjske županije izliječeno je od oboljenja koronavirusom. Tako je broj izliječenih povećan na 26 osoba, s tim da su 23 osobe bile pod medicinskom skrbi Kliničkog bolničkog centra Osijek, a tri Opće županijske bolnice Našice. Na žalost, jučer je preminula žena iz Osijeka, u dobi od 88 godina, koja je bila u Klinici za infektologiju, a više godina je imala teška kronična oboljenja. U ime Županijskog stožera civilne zaštite OBŽ načelnik Goran Ivanović izrazio je sućut obitelji preminule.

Povodom brojnih upita o mogućnosti kretanja građana bez e-propusnica unutar cijele Osječko-baranjske županije, na danas održanoj sjednici Županijskog stožera civilne zaštite potvrđeno je da je Nacionalnom stožeru upućen dopis s takvim prijedlogom, no slobodno kretanje bit će moguće tek po očitovanju Nacionalnog stožera, koje se očekuje vrlo brzo. Do navedenog očitovanja i odluke Nacionalnog stožera na snazi su dosadašnje mjere.

Prema novim podacima za Osječko-baranjsku županiju, uz povećanje broja izliječenih osoba, jučer je zabilježeno još nekoliko dobrih vijesti. Prije svega, od ukupno 65 testiranih uzoraka niti jedan nije bio pozitivan na COVID-19, pa ukupan broj pozitivnih nalaza ostaje 109. U KBC-u Osijek je trenutno hospitalizirano 19 osoba, odnosno pet manje nego dan ranije. Nadalje, u samoizolaciji je 148 osoba (20 manje nego jučer), a policija je obavila 35 provjera osoba u samoizolaciji i - svi su zatečeni na prijavljenoj adresi. Na 8 stalnih i 45 povremenih punktova policija je provjeravala propusnice kod 3468 osoba, od kojih osam nisu imale valjani dokument.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.