Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osječko-baranjskoj županiji počinje projekt "Živjeti zdravo"

14.05.2018.

12:48

Autor: Ksenija Zelenić

Foto - Hrvatski Zavod za javno zdravstvo

Foto - Hrvatski Zavod za javno zdravstvo

Foto: - / -

S današnjim danom na području Osječko-baranjske županije počinje projekt "Živjeti zdravo", predstavljen danas u Osijeku. Projekt je vrijedan 31 milijun kuna a 85% je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda i prvi je iz resora zdravstva.

U 2017.godini proglašen je jednim od dva primjera dobre prakse u EU. Podijeljen je u 5 osnovnih komponenti, kaže voditeljica projekta doc.dr. Sanja Musić Milanović - zdravstveno obrazovanje, hodanjem do zdravlja, prehrana i zdravlje, tvrtka-prijatelj zdravlja i volonteri u praksi.
U odnosu na neke druge projekte, Musić-Milanović ističe različitosti, radi se o tome da nije samo riječ o educiranju već se primjerice govori o izgrađenoj stazi za hodanje na kojoj u određeno i dogovoreno vrijeme čeka volonter koji će s vama hodati, Dakle nema više izlika kako vam nije do hodanja, ili vam se neda jer nemate društvo!
Usto, današnja konferencija u Osijeku pokazuje mogućnosti Osječko-baranjske županije koje mogu biti primjer i temelj nacionalnom projektu, dodala je docentica Musić-Milanović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.