Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osječko-baranjskoj županiji preminule četiri osobe

17.04.2021.

10:49

Autor: Radio Osijek / IF

U Osječko-baranjskoj županiji preminule četiri osobe

U Osječko-baranjskoj županiji preminule četiri osobe

Foto: - / -

U slavonskim županijama zabilježeno je 356 novih slučajeva zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata. Preminule su četiri osobe s područja Osječko-baranjske županije u dobi od 62 do 89 godina .

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 396 uzoraka od kojih je 124 bilo pozitivno. Najviše, 65 novopozitivnih osoba je s područja grada Osijeka, osam iz Čepina, zatim po šest iz Đakova i Trnave. Pet novopozitivnih je iz Bilja, četiri iz Belog Manastira i Našica. Po tri novopozitivne osobe bilježe Belišće, Marijanci, Darda, Erdut, Petrijevci i Semeljci, dvije Podgorač i po jednu Donji Miholjac, Antunovac, Kneževi Vinogradi, Koška, Petlovac i Popovac. Na bolničkom liječenju nalazi se 111 osoba oboljelih od COVID-19, i to 84 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 16 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 27 pacijenata s tim oboljenjem. U posljednja 24 sata preminule su četiri osobe s područja Osječko-baranjske županije oboljele od COVID-19 u dobi od 62 do 89 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 1187 osoba. Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije prema jednoj dojavi kojom je utvrđeno kršenje na području Osijeka te su učinili i 15 samoinicijativnih provjera i jednu osobu na području Našica nisu zatekli na adresi prebivališta. Samostalno su izvršili nadzor 165 objekata.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 99 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je 89 pozitivnih na PCR testiranju, a 10 na brzom antigenom testu (22 osobe iz Vinkovaca, 16 iz Županje, 12 iz Vukovara, 8 iz Starih Mikanovaca, 6 iz Otoka, 5 iz Štitara, po 3 osobe iz Iloka, Vođinaca i Bošnjaka, po 2 iz Borova, Cerne, Ivankova, Jarmine, Nuštra i Starih Jankovaca, te po 1 osoba iz Bapske, Cerića, Drenovaca, Rokovaca, Retkovaca, Slakovaca, Soljana, Šiškovaca i Tovarnika). Preminulih osoba nema. Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 10435, od kojih je 9787 izliječenih, a ukupno su preminule 204 osobe. Trenutno su u županiji 52 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 388 osoba, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 56511. U samoizolaciji na području županije je 779 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 8 radnika iz sustava zdravstva (3 liječnika, 3 medicinske sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 1 nezdravstveni radnik). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 11 radnika (1 liječnik, 4 medicinske sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 5 nezdravstvenih radnika).

U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađeno je 238 uzoraka, od kojih je 67 pozitivnih. Trenutno je aktivno 311 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 292 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 19 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 586 osoba, a ukupno je testirano 37914 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđena su 63 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 potvrđenih PCR uređajem te još 10 pozitivnih nalaza potvrđenih brzim antigenskim testovima. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (31), općina Donji Andrijevci (6), općina Klakar (5), grad Nova Gradiška i općina Sibinj (po 4), općina Garčin (3), općina Gornja Vrba (2) te općine Bebrina, Brodski Stupnik, Cernik, Oprisavci, Oriovac, Podcrkavlje, Slavonski Šamac i Vrpolje (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 9.999, oporavilo se 9.356 osoba, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 443 na 459. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 352, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 548. U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba u Općoj bolnici Nova Gradiška (M – 1942.). Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 184. Hospitalizirano je ukupno 59 osoba (2 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 35 osoba, a u novogradiškoj bolnici 24 osobe. Šest hospitaliziranih osoba je na respiratoru (1 osoba manje nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.039 osoba (29 osoba više nego prethodni dan).

Povećava se broj hospitaliziranih osoba s područja Virovitičko-podravske županije koji boluju od COVIDA-19. Tako je u Općoj bolnici Virovitica, trenutno 20 pacijenata, a u KBC-u Osijek je jedna pacijentica na respiratoru, dok je druga osoba u Klinici za infektologiju. Stoga, iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera. Inače, u posljednjem 24-satnom razdoblju, područje Virovitičko-podravske županije bilježi troje novozaraženih virusom SARS-CoV-2. Testiranih je bilo 45, a pozitivni na korona virus dolaze iz Virovitice, Suhopolja, Gradine. Od početka epidemije korona virusa, s područja VPŽ, virusom SARS-CoV-2, zarazilo se je 3.776 osoba, a stotinu i šesnaest ljudi, preminulo je od posljedica infekcije COVIDOM-19. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.