Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osječko-baranjskoj županiji preminule dvije osobe, 19 novooboljelih

25.05.2021.

20:54

Autor: OBŽ / Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 376 uzoraka od kojih je 19 bilo pozitivno na koronavirus .

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (10), iz Đakova su dvije, a s područja Erduta, Čepina, Donjeg Miholjca, Belišća, Kneževih Vinograda, Našica i Valpova dolazi po jedna novopozitivna osoba. Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 62 i 79 godina.

Na bolničkom liječenju nalazi se 67 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 43 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 7 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 24 pacijenta s tim oboljenjem. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 682 osobe. Policijski službenici proveli su 16 provjera osoba u samoizolaciji i nisu utvrdili su kršenje propisanih mjera. Obavili su i 137 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu također nisu utvrdili kršenja propisanih mjera. Inspektori i službenici civilne zaštite u posljednja 24 sata obavili 6 nadzora provođenja epidemioloških mjera na sportskim događanjima i nisu utvrdili nepravilnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.