Hrvatski radio

Radio Osijek

U osječkom Centru za autizam rade virtualno

22.04.2020.

22:02

Autor: Davor Lončarić

U osječkom Centru za autizam rade virtualno

U osječkom Centru za autizam rade virtualno

Foto: - / -

Kao i sve druge ustanove u Hrvatskoj Centar za autizam u Osijeku djeluje u izvanrednim okolnostima na posebne načine. Organiziran je rad "na daljinu" i svi nestrpljivo čekaju povratak, učenje i druženje.

Otkako su sredinom ožujka škole i vrtići zatvorili vrata, odgojno-obrazovni djelatnici Centra za autizam iz Osijeka rad su organizirali "na daljinu". Učitalji, asistenti i stručni suradnici svakodnevno vrijedno rade i snimaju video zapise, izrađuju slikovne prikaze i materijale jer je onih koji su u ponudi premalo za djecu s teškoćama u razvoju.  

"U želji da našim učenicima ponudimo što kvalitetniji program, mateijali koje šaljemo roditeljima prilagođeni su situaciji i izvedbi u kućnom okruženju", priopćila je v.d. ravnateljica Centra za autizam Marina Hojsak. Učitelji su u svakodnevnom kontaktu s roditeljima i djecom kako bi pratili njihov napredak.

Isto vrijedi i za odgojiteljice u Centru koje djeci predškolske dobi nastoje olakšati ovo razdoblje i osigurati im nesmetani radi i napredak. Svakodnevno pripremaju različite materijale i aktivnosti za najmlađe polaznike pažljivo usklađene s interesima i mogućnostima svakog djeteta. "Premda to nije uobičajena praksa, odgojiteljice smatraju kako, bez obzira na izvanredne uvjete, ne izostaje potreba za igrom i učenjem. Odlučile su na ovaj način pružiti podršku roditeljima i ponuditi im sadržaje kojima će zaokupiti mališane i uz koje će se lakše snaći u novostečenoj ulozi", kaže ravnateljica Hojsak. 

Suradnja svih djelatnika, stučne službe i roditelja ključna je i u ovom trenutku, a tome da je suradnja vrlo uspješna u prilog idu i izvrsni dječji radovi koji svakodnevno stižu u Centar za autizam. Slika prikazuje samo mali dio sjajnih kreativnih likovnih radova polaznika vrtića u Centru za autizam u Osijeku. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.