Hrvatski radio

Radio Osijek

15:39 / 11.03.2019.

Autor: Ksenija Zelenić

U osječkom KBC-u ugrađena prva obostrana umjetna pužnica

fotografija Ksenija Zelenić

fotografija Ksenija Zelenić

Foto: - / -

Na Klinici za za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC -a Osijek ugrađena je prva obostrana umjetna pužnica kod djevojčice stare 4 godine iz Našica .

Ovime se osječka otorinolaringologija svrstava među pet izvrsnih implantoloških centara u Hrvatskoj. 

 Zabrinuta ali istodobno i sretna majka Renata nam je rekla kako je maloj četverogodišnjoj Roberti  prije dvije godine ugrađena prva umjetna apužnica, nakon koje je krenula rehabilitacija u SUVAG-u u Našicama koja bi mogla biti znatno kvalitetnija, ističe majka. S obzirom na to da naš sustrav HZZO-a ne podržava dvije umjetne pužnice, u Našicama je pokrenuta humanitarna akcija u kojoj je prikupljeno nešto više od 150 tisuća kuna koliko košta ugradnja druge umjetne pužnice.

Operacija je prošla odlično, kaže prof.dr. Robert Trotić iz KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu, koji je i prvi puta operirao djevojčicu. Dvije umjetne pužnice će sigurno rehabilitacijom omogućiti daleko bolju čujnost, samim time i razvoj govora. To će pak omogućititi da djete u redovnu osnovnu školu krene sa svojim vršnjacima.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.