Hrvatski radio

Radio Osijek

19:01 / 25.03.2019.

Autor: Radio Osijek

U Parku prirode Papuk održani 37. Papučki jaglaci

Foto: Josip Ciganović

Foto: Josip Ciganović

Foto: - / -

Brojni planinari, ali i drugi posjetitelji i ove godine su 37-ti put tradicionalno pohodili Park prirode Papuk kako bi pozdravili proljeće na planinarskoj manifestaciji Papučki jaglaci koju organizira Planinarsko društvo Sokolovac u suradnji sa Parkom prirode Papuk i općinom Velika.

Jedan od najposjećenijih planinarskih izleta privukao je više od 1500 planinara i izletnika iz cijele Hrvatske te goste iz Bosne i Hercegovine koji  su praćeni prekrasnim sunčanim danom  uživali u ljepotama Papuka.

Izletnici su mogli birati između pet staza različite dužine i težine, a najposjećenija staza bila je Lapjak – Velički grad poznatija kao “Staza jaglaca”. Najduža i najizazovnija je bila neobilježena trasa do Jankovca, a vođena od strane naših čuvara prirode.

Za sigurnost i pomoć planinarima, rekreativcima i ljubiteljima prirode na usluzi su planinarski vodiči, rendžeri Parka prirode Papuk te članovi požeške stanice HGSS-a s kolegama iz drugih slavonskih stanica.


Kao i svake godine Park prirode Papuk imao je prodajni pult gdje su se mogli kupiti suveniri, brošure, karte.

Izvor: pozega.eu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.