Hrvatski radio

Radio Osijek

U pet slavonskih županija 353 novozaražene osobe, četiri preminule

01.11.2020.

14:18

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: - / -

Četiri su osobe preminule - dvije u Slavonskom Brodu i dvije u Osijeku, javljaju stožeri civilne zaštite. U Osječko-baranjskoj županiji najveći je broj novozaraženih (171), dok je u Vukovarsko-srijemskoj 86 novih slučajeva, Brodsko-posavskoj 53, Virovitičko-podravskoj 23, a u Požeško-slavonskoj 20.

U posljednja 24 sata pozitivan nalaz na koronavirus utvrđen je za 171 osobu s područja Osječko-baranjske županije, a testirano je ukupno 444 uzoraka. Jučer su preminule dvije muške osobe iz Osijeka, obje hospitalizirane u Respiracijskom centru KBC-a. Rođeni su 1937., odnosno 1948. godine, a uz COVID-19 imali su i druga teža oboljenja, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše pozitivnih nalaza je u Osijeku (56). Novopozitivnim osobama jučer su obuhvaćena 43 naselja.
Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 112 osoba koje su oboljele od COVID-19 od kojih je 20 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 14 pacijenata oboljelih od COVID-a. Prema podacima pristiglim u Zavod za javno zdravstvo OBŽ samoizolacija je u posljednja 24 sata određena za 12 novih kontakata pozitivnih osoba, no očekuju se podaci obiteljskih liječnika koji sada određuju tu mjeru, pod kojom je na području Osječko-baranjske županije ukupno 3.451 osoba.
Policija je provela 19 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi, međutim kršenje te mjere utvrdila je nakon provjere dojave građana za dvije osobe iz Našica.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jučer je testirano 276 osoba od kojih je 86 bilo pozitivno na koronavirus. Najviše novozaraženih je iz Vinkovaca (20), Vukovara (10), Županje (10) i Ivankova (7). Preminulih osoba nema, javlja Stožer civilne zaštite te županije. Trenutno je u županiji  35 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 2040, od kojih je 1565 osoba izliječeno, a ukupno je 24 preminulih.
U samoizolaciji na području županije je 906 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata zabilježena su 53 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. U slavonskobrodskoj bolnici preminule su dvije muške osobe (1954. i 1960. godište). Jedna preminula osoba je duže vrijeme bila na respiratoru u JIL, dok je druga preminula osoba imala i druge komorbiditete. Ukupan broj preminulih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 11. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 1.547, dok je broj aktivnih slučajeva 552.
Hospitalizirano je 40 pacijenata (2 više nego prethodni dan). U slavonskobrodskoj bolnici hospitalizirane su 32 osobe od kojih je 10 korisnika jednog doma za starije i nemoćne osobe (s blažom kliničkom slikom). U novogradiškoj bolnici hospitalizirano je 8 osoba (7 pozitivnih i jedna na COVID suspektna osoba). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze 903 osobe (150 osoba manje nego prethodni dan).

Prema podacima dobivenim od Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije  na tom su području 23 nova slučaja zaraženih virusom SARS-CoV-2, a testirani su u četvrtak 29. listopada. Srednje dobi je njih 14, starije četvero, a dvoje su djeca. Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 12 pozitivnih COVID-19 pacijenata, od kojih njih troje nisu s područja VPŽ, već iz Grubišnog Polja, Osijeka i Rijeke. U odnosu na jučer, petero je pacijenata pušteno kući, a troje novih je hospitalizirano. U KBC-u Osijek su četiri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije. Svi se nalaze na respiratoru.

U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađena su 164 uzorka, od kojih je 20 bilo pozitivno. Na području te županije aktivno je 178 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19) - 162 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 16 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 538 osoba. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.