Hrvatski radio

Radio Osijek

U pet slavonskih županija 423 novozaražena, 9 preminulih

22.11.2020.

11:11

Autor: Radio Osijek/AB

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

U Hrvatskoj 3308 novozaraženih, 49 osoba je preminulo, a 223 pacijenata je na respiratoru. Pet je osoba preminulo, a 168 je novozaraženih na području Osječko - baranjske županije. Po dvije su osobe preminule u Vukovarsko - srijemskoj i Brodsko - posavskoj županiji.

Pet je preminulih, a 168 je novozaraženih na području Osječko - baranjske županije. Najviše, kao i do sada, s područja grada Osijeka i osječkih prigradskih naselja, njih šezdeset i dvoje. Na bolničkom liječenju se nalazi 201 osoba, od čega 47 u Općoj županijskoj bolnici Našice, a u Kliničkom bolničkom centru Osijek 164 osobe od kojih je 28 na respiratoru. Najstarija preminula osoba rođena je 1931., a najmlađa 1964.-te godine.

Najviše je zaraženih, kao i do sada, s područja grada Osijeka i osječkih prigradskih naselja, njih 62, dok je 19 iz Valpova, 11 iz Našica, osam iz Donjeg Miholjca, sedam iz Belišća, po šest iz Belog Manastira i Đakova.

Šest pozitivnih nalaza bilo je i za osobe iz Čepina, po četiri za osobe s područja općina Bizovac, Đurđenovac, Koška i Petrijevci. Po tri osobe su s područja općina Bilje, Darda i Ernestinovo. Po dvije novopozitivne osobe bilježimo u Kneževim Vinogradima i Marijancima, a po jednu u Popovcu, Čemincu, Donjoj Motičini, Drenju, Viškovcima, Vladislavcima, Antunovcu, Trnavi, Levanjskoj Varoši, Podravskoj Moslavini, Popovcu, Magadenovcu i Vuki.

Na bolničkom liječenju danas se nalazi 201 osoba, od čega 47 u Općoj županijskoj bolnici Našice, a u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalaze se 164 osobe od kojih je 28 na respiratoru.   
Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek preminulo je pet osoba pozitivnih na COVID-19 s područja Osječko-baranjske županije. Dvije muške osobe iz Osijeka, 1941. i 1952. godište, jedna muška osoba iz Višnjevca 1964. godište, jedna ženska osoba iz Osijeka, 1931. godište i jedna ženska osoba iz Belišća, 1943. godište.


Županijski stožer Vukovarsko - srijemske županije izvijestio je o dvije preminule i 123 novozaražene osobe, a prema podacima Brodsko-posavskog stožera 75 je novopozitivnih, a dvije su osobe preminule od posljedica zaraze kovidom 19.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 123 novih pozitivnih osoba na COVID-19: 31 osoba iz Vukovara, 21 iz Vinkovaca, 19 iz Županje, 7 iz Borova, 6 iz Ivankova, 4 iz Nijemaca, po 3 osobe iz Cerne i Tordinaca, po 2 iz Jarmine, Nuštra, Sotina, Šiškovaca i Vere, te po 1 osoba iz Antina, Bapske, Bošnjaka, Gunje, Iloka, Komletinaca, Lipovca, Lipovače, Lovasa, Mikluševaca, Negoslavaca, Novih Mikanovaca, Privlake, Starih Jankovaca, Starih Mikanovaca, Strošinaca, Štitara, Tovarnika i Trpinje. Preminule su 2 osobe"

U Požeško-slavonskoj županiji 29 novopozitivnih, trenutačno je aktivno 335 slučajeva zaraze korona virusom, 300 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 35 je hospitalizirano.  U samoizolaciji se nalazi 805 osoba, a ukupno je testirano 16006 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 196 uzoraka, od kojih je 29 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

U Virovitičko - podravskoj županiji zaraženo je novih 28 osoba, najveći je broj iz Virovitice. Hospitalizirano je 36 osoba, a do sada je, od početka korona krize, u toj županiji preminula dvadeset i jedna osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.