Hrvatski radio

Radio Osijek

U pet slavonskih županija 92 nova slučaja - preminulih nema

26.02.2021.

09:55

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: - / -

Na području slavonskih županija u protekla 24 sata zabilježena su 92 nova slučaja zaraze koronavirusom. U Osječko-baranjskoj su 32 novozaražene osobe, u Brodsko-posavskoj 27, Vukovarsko-srijemskoj 22, Požeško-slavonskoj 6, a u Virovitičko-podravskoj 5. Preminulih nema.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 280 uzoraka od kojih je 32 bilo pozitivno na koronavirus. Najviše (13) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, po četiri su iz Čepina i Valpova, po dvije iz Belišća, Darde i Đakova, a po jedna novopozitivna osoba živi na području gradova Beli Manastir i Našice te općina Marijanci, Ernestinovo i Vladislavci. Na bolničkom se liječenju nalazi 55 osoba oboljelih od COVID-19, i to 42 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 13 pacijenata s tim oboljenjem. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 901 osoba. Policijski službenici proveli su 19 provjera osoba u samoizolaciji i 168 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata evidentirano je 27 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu: grad Nova Gradiška (10), općine Cernik i Nova Kapela (po 3), grad Slavonski Brod i općina Dragalić (po 2) te općine Brodski Stupnik, Klakar, Okučani, Rešetari, Sibinj, Staro Petrovo Selo i Vrbje (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 8.358, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 160 na 165. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 101, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 194.
U protekla 24 sata nije bilo osoba preminulih od posljedicaCOVID-a19. Na bolničkom je liječenju 41 covid pacijent (6 osoba više nego prethodni dan). Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 627 osoba (36 osoba više nego prethodni dan).

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata obrađeno je 185 uzoraka od kojih su 22 bila pozitivna na SARS-CoV-2 (20 pozitivnih na PCR testiranju, a 2 na brzom antigenskom testu). Petero novozaraženih je iz Vukovara, po 3 iz Iloka i Borova, po 2 iz Županje i Bokšića ,te po 1 osoba iz Bošnjaka, Nijemaca, Cerića, Podgrađa, Privlake, Starih Jankovaca i Vođinaca. Preminulih osoba nema, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Na bolničkom je liječenju 27 covid pacijenata, dok se 105 osoba nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među zaraženima su 4 djelatnika iz sustava zdravstva (2 liječnika, 1 medicinska sestra/tehničar i 1 nezdravstveni radnik), a iz sustava obrazovanja tri učenika i 5 nastavnika. U samoizolaciji na području županije je 425 osoba – među njima je 5 nastavnika i 63 učenika.
Od početka epidemije na području Vukovarsko-srijemske županije testirano je 44.410 osoba, koronavirusom je bila zaražena 8721 osoba, od kojih su se 8393 oporavile, a od posljedica infekcije preminulo ih je 196.

Na posljednjem testiranju osoba iz Požeško-slavonske županije obrađena su 84 uzorka, od kojih je šest bilo pozitivno na koronavirus. Na tom su području trenutno aktivna 54 slučaja zaraze – 14 oboljelih je hospitalizirano, dok se 40 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 228 kontakata osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2.

Prema posljednjem izvješću Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, na tom je području testirano 45 osoba, od kojih je petero bilo pozitivno na SARS-CoV-2 – svi dolaze s područja Nove Bukovice. U posljednja tri dana, broj pozitivnih s područja Nove Bukovice, popeo se na devet, izvijestio je Stožer. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 14 covid pozitivnih pacijenata. Od početka epidemije s područja VPŽ virusom SARS-CoV-2, zarazilo se 3.556 osoba. Stotinu i četiri osobe su preminule od posljedica infekcije COVIDOM-19.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.