Hrvatski radio

Radio Osijek

U pet slavonskih županija sedam novooboljelih

04.08.2020.

10:06

Autor: Radio Osijek/TM

U pet slavonskih županija sedam novooboljelih

U pet slavonskih županija sedam novooboljelih

Foto: - / -

Prema izvješćima stožera civilne zaštite na području pet slavonskih županija sedam je novozaraženih osoba - pet u Osječko-baranjskoj te po jedna u Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj. U Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na području Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je 167 uzoraka od kojih je pet bilo pozitivno na koronavirus. Tri novooboljele osobe su s područja Ispostave ZJZZ Osijek, a po jedna s područja ispostava Đakovo i Našice. U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 28 pacijenata, jedan se nalazi na respiratoru.
Samoizolacija je jučer određena za devet novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno na području županije u samoizolaciji nalazi 226 osoba.
Policija je u tijekom jučerašnjeg dana zaprimila jednu dojavu o kršenju samoizolacije, no kao i kod 18 samoinicijativnih provjera, osobe kojima je određena ta mjera bile su na prijavljenim adresama, stoji u redovitom dnevnom priopćenju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.
U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je jedan novi slučaj zaraze na virus SARS-CoV-2, a riječ je o osobi koja je bila u bliskom kontaktu s prethodno oboljelom osobom, priopćio je Stožer civilne zaštite te županije. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 166, dok je broj aktivnih slučajeva 14. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 69.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata jedna je nova pozitivna osoba na COVID-19 i to iz Vukovara, a testirane su 92 osobe, javljaju iz Stožera civilne zaštite te županije. Devet osoba je hospitalizirano, dok se 183 nalazi na kućnom liječenju. Među njima je 18 djelatnika iz sustava zdravstva (2 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 6 drugih zdravstvenih radnika i 2 nezdravstvena radnika). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 448, od kojih je 251 osoba izliječena, a 5 osoba je preminulo. U samoizolaciji na području županije su 552 osobe. Iz sustava zdravstva u samoizolaciji je 26 djelatnika (5 liječnika, 9 medicinskih sestara/tehničara, 10 drugih zdravstvenih radnika i 2 nezdravstvena radnika).
Na području Virovitičko-podravske županije nema novo zaraženih od virusa SARS-CoV-2. Od 12 testiranih osoba, svi su bili negativni. Tako je i dalje broj trenutno aktivnih slučajeva na području te županije sedam, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Od početka epidemije testirano je 2.257 osoba. U samoizolaciji je trenutno 47-ero ljudi. 
U Požeško-slavonskoj županiji od 25. srpnja nema novozaraženih osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 32 uzorka, svi uzorci su negativni. Trenutno ima sedam aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, sve se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 12 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, navodi se u priopćenju Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.