Hrvatski radio

Radio Osijek

U pet slavonskih županija sedmero preminulo, 164 novozaraženih

26.04.2021.

11:45

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: - / -

U slavonskim su županijama evidentirane 164 novozaražene osobe. Najviše ih je u Brodsko-posavskoj - 57. U Osječko-baranjskoj 51 je novi slučaj, u Požeško-slavonskoj 39, Vukovarsko-srijemskoj 16, Virovitičko-podravskoj 1. Sedam osoba je preminulo.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata potvrđeno je 57 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. Najviše ih je u Novoj Gradiški (11) i Slavonskom Brodu (10), slijede Cernik (6), Sibinj (5), Klakar, Okučani i Vrbje (po 3), Bukovlje, Donji Andrijevci, Nova Kapela, Sikirevci i Staro Petrovo Selo (po 2) te Garčin, Gornja Vrba, Gornji Bogićevci, Oriovac, Rešetari i Slavonski Šamac (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 10.692, oporavilo se 9.948 osoba, dok je broj aktivnih slučajeva smanjen sa 554 na 549. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici preminula je žena, 1939. godište. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području te županije od početka epidemije tako sada iznosi 195. Hospitalizirane su 83 covid pacijenta (3 osobe više nego prethodni dan). Trinaestero hospitaliziranih je na respiratoru (isto kao i prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 11 osoba, a u novogradiškoj bolnici dvije. Pod mjerom samoizolacije trenutno je 729 osoba (74 osobe manje nego prethodni dan). 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 213 uzoraka od kojih je 51 bio pozitivan na koronavirus, što je udio od 24 posto. Preminulo je pet osoba koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 52 do 84 godine, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Najviše (19) novopozitivnih je s područja grada Osijeka, pet s područja grada Našica, po četiri Belog Manastira i Kneževih Vinograda, po dvije osobe su s područja Čeminca, Donjeg Miholjca i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Belišća, Čepina, Darde, Đakova, Đurđenovca, Ernestinova, Koške, Marijanaca, Petlovca, Semeljaca, Trnave i Vladislavaca. Na bolničkom se liječenju nalaze 142 osobe oboljele od COVID-a19, i to 107 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 28 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 35 pacijenata s tim oboljenjem.
Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji je 1.246 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 244 uzorka, od kojih je 39 bilo pozitivno na koronavirus. Na tom su području trenutno aktivna 463 slučaja zaraze – broj hospitaliziranih covid pacijenata je duže vrijeme stabilan (16), dok je 447 osoba u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 800 kontakata osoba pozitivnih na SARS-CoV-2.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su tek 43 osoba, od kojih je 16 bilo pozitivno na koronavirus (2 pozitivne na PCR testiranju, a 14 na brzom antigenskom testu). Jedna je osoba preminula, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Sedmero novozaraženih je iz Vukovara, dok su ostali iz Babine Grede, Bošnjaka, Ivankova, Jarmine, Negoslavaca, Slakovaca, Starih Jankovaca, Strošinaca i Vinkovaca. Trenutno je u županiji zbog COVID-19 bolesti 67 osoba hospitalizirano. Među zaraženima je 13 djelatnika iz sustava zdravstva (1 liječnik, 9 medicinskih sestara/tehničara i 3 druga zdravstvena radnika), a iz sustava obrazovanja 7 nastavnika i 28 učenika. Od početka epidemije evidentirane su 11072 osobe zaražene koronavirusom, od kojih se 10416 oporavilo, a preminulo 218 osoba je preminulo.

Od 62 testirane osobe kod jedne žene iz Slatine detektiran je virus SARS-CoV-2 izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Povećava se broj hospitaliziranih. Tako je na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 31 COVID-19 pacijent. Istodobno, u KBC-u Osijek u Respiracijskom centru, su tri osobe s našeg područja. Od početka epidemije korona virusa, s područja VPŽ, virusom SARS-CoV-2, zarazilo se je 3.843 osobe, a stotinu i dvadeset ljudi, preminulo je od posljedica infekcije COVIDOM-19.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.