Hrvatski radio

Radio Osijek

U petak 19. svibnja svečani ispraćaj maturanata i Quadrilla

17.05.2017.

13:27

Autor: Mirta Milas

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najavili su to na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i agencije "Koncert". Nakon toga slijedi snimanje grupne fotografije na kojoj će maturanti tijelima ispisati riječ koju su sami predložili, a to je MATURA.

Program ispraćaja maturanata počinje 19. svibnja točno u podne, potom u 12,20 slijedi snimanje grupne fotografije na kojoj će maturanti tijelima ispisati riječ koju su sami predložili, a to je MATURA.

Ove se godine datumi završetka nastave idealno poklapaju sa završetkom nastave u nekim našim susjednim zemljama pa će u zajedničkom plesu sudjelovati 7 zemalja i 58 gradova među kojima su Osijek, Našice, Valpovo, Beli Manastir, Donji, Miholjac iz Osječko-baranjske i Vukovar iz Vukovarsko-srijemske županije. Zbog toga će se ove godine pokušati oboriti Guinnessov rekord, no to je manje važno, rekao župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić. Dodao je kako je najvažnije da su maturanti ponovno iskazali veliko zadovoljstvo zbog najavljene organizacije zadnjeg školskog dana kada se opraštaju od srednje škole. Čestitao je maturantima na uspješno završenom školovanju, a ove ih je godine u Osječko-baranjskoj županiji 3166-tero, a u Osijeku 1604 učenika.U poslijepodnevnim satima program se "seli" na lijevu obalu Drave. Ondje će se održavati zabavni program sve do večernjih sati. Dogradonačelnik Denis Ambruš pozvao je Osječane da pozdrave maturante u podne na Quadrilli, a potom da se pridruže proslavi na lijevoj dravskoj obali.

Pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Snježana Staščik najavila je da će promet u Županijskoj ulici, u petak, 19. svibnja biti zatvoren od ranih jutarnjih sati, a fontana na Trgu Ante Starčevića ugašena. U 10,20 volonteri iz I gimnazije registrirat će sudionike i dijeliti majice i kišobrane. U 11,00 sati je generalna proba (četiri figure i ples), a u 11,50 župan Vladimir Šišljagić obratit će se svim maturantima.  U 12,20 fotografi Domagoj i Marin Topić uz pomoć aviona i drona snimit će grupnu fotografiju maturanata.       

U 12,45 maturanti kreću trasom od Trga A. Starčevića, preko Ribarske ulice, Zimske luke, Promenade, Pješačkoga mosta i Copacabane do amfiteatra. Tada počinje i zabavni program: nastupi rock bendova, tamburaša i DJ-a, a od 21,30 do 24,00 koncert će održati riječka skupina Belfast Food. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.