Hrvatski radio

Radio Osijek

U petak i subotu tretmani suzbijanja sa zemlje i iz zraka

02.06.2023.

12:36

Autor: Grad Osijek/Radio Osijek/KI

Najavljeni novi tretmani suzbijanja komaraca

Najavljeni novi tretmani suzbijanja komaraca

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

Ako vremenske prilike dopuste, a prema prognozama meteorologa bi trebale, večeras kreće tretiranje komaraca sa zemlje i iz zraka. Nastavlja se u subotu u jutarnjim satima i u subotu navečer. U ta tri termina pokrit će se područja cijelog grada Osijeka i svih prigradskih naselja U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, tretmani se pomiču za 24 sata.

Galerija
Najavljeni novi tretmani suzbijanja komaraca, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek
Najavljeni novi tretmani suzbijanja komaraca, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekNajavljeni novi tretmani suzbijanja komaraca, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin na konferenciji za novinare izvijestio o trenutačnom stanju kao i daljnjim planovima suzbijanja komaraca: "Larvicidni tretmani iz zraka na području Halaševa, Višnjevca i Sarvaša te sa zemlje na području Podravlja provedeni su 27. svibnja 2023. na temelju preporuka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ. Nadalje, Nastavni zavod za javno zdravstvo OBŽ izdao je preporuke za korektivne adulticidne tretmane na tom području čim to vremenski uvjeti dopuste. Međutim, od početka ovoga tjedna imamo kišne uvjete koji nisu pogodni jer bi u tom slučaju bila značajno niska učinkovitost tretmana, tako da će tretmani biti provedeni tijekom ovoga vikenda", rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin i najavio nove akcije: "S obzirom na brojnost komaraca, Nastavni zavod za javno zdravstvo OBŽ izdao je nove preporuke za adulticidni tretman na području svih naselja Grada Osijeka čim to vremenski uvjeti dopuste. Stoga, adulticidni tretman sa zemlje i iz zraka provest će se večeras (petak, 2. lipnja) na području Sarvaškog rita, Nemetina, zelenog pojasa Podravlja, sjevernog dijela urbanog područja Osijeka od Nemetina do Josipovca, te sutra (subota, 3. lipnja) ujutro na području Tvrđavice, zelenog pojasa Halaševa te južnog dijela urbanog područja Osijeka, i navečer na području Josipovca, zelenog pojasa Višnjevca, Briješća i Cvjetnog naselja, Brijesta, Tenje, Klise i Sarvaša. Važno je naglasiti da će svi tretmani biti provedeni unutar 24 sata, čime se postiže veća učinkovitost", dodao je zamjenik Vulin.

U slučaju kiše ili jačeg vjetra svi navedeni tretmani bit će pomaknuti za 24 sata, odnosno počet će sutra (subota) navečer, a završiti u nedjelju navečer.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin o komarcima

Galerija
Dragan Vulin, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek
Dragan Vulin, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekDragan Vulin, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.