Hrvatski radio

Radio Osijek

U petak i subotu - Uskrsni sajam u Sakuntala parku

13.04.2017.

12:12

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Osijek i Turistička zajednica organiziraju u petak i subotu Uskrsni sajam u Sakuntala parku. Prvi će put takav prigodni sajam biti održan uoči Uskrsa u gradu na Dravi. Otvorenje je u petak u 10 sati, a sajam je najavljen na konferenciji za novinare.

Uskrsni Sajam u Sakuntala parku ujedno će najaviti obnovu tog secesijskog parka koji će postati lijepa šetnica u gradskom središtu. Organizatori su najavili kako će na dvadesetak štandova tradicijske proizvode, hranu i suvenire ponuditi osječki obrtnici, a bit će organizirane prigodne degustacije. Direktor Turističke zajednice Saša Uranjek izjavio je kako će uoči uskrsa oživjeti lijepa šetnica između Sakuntala parka i Trga Ante Starčeviča na kojem će biti postavljeno najveće uskrsno gnijezdo. Predsjednik Motokluba Osijek Zdravko Bošnjak najavio je i tradicionalnu akciju Moto zeke koja će posjetiti i Uskrsni sajam u subotu, a Željko Lončar iz gradske uprave iskoristio je priliku i pozvao građane da sođu u petak u podne u Tvrđu gdje će biti održana tradicionalna podjela fiša. 

U Sakuntala park privremeno će preseliti i kušaonica Vinska mušica te nekoliko vinara. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.