Hrvatski radio

Radio Osijek

U petak premijera Posljednje ovčice Ulricha Huba

01.12.2021.

11:34

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Predstava „Posljednja ovčica" nastala je prema priči planetarno popularnog Nijemca Ulricha Huba u režiji i prijevodu Damira Mađarića. Premijera će se održati u sklopu obilježavanja Dana grada Osijeka 3. prosinca u 18 sati.

Pomoćnik ravnatelja Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Vladimir Ham istaknuo je kako je riječ o božićnoj predstavi, ostvarenoj u suradnji s Damirom Mađarićem i njegovom autorskom ekipom. "Redatelji najčešće imaju svoje suradnike s kojima rado rade, a ovo je prokušana ekipa koja je s nama radila jedan lijep niz uspješnih predstava. Vjerujemo da će biti i ova, jer to već pokazuju rezultati na našoj blagajni. Dvadeset i pet predstava prodano je unaprijed, prije nego što smo uopće bili izašli s premijerom, no termina još ima i bit će ih, naravnp, uz poštivanje covid mjera kojih se držimo kako bismo ostali odgovorni." Damir Mađarić podsjetio je kako je Ulrich Hub njemački autor za djecu i odrasle, popularan u cijeloj Europi, naročito njegova djela "Kod arke u osam", "Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom" te "Posljednja ovčica". "Djela su mu izrazito duhovita, apsurdna i vesela. Autor je to kojeg jako volim, jer dijelimo taj svjetonazor o svijetu u kojem živimo. Predstavu  "Posljednja ovčica" realizirat će dva glumca Goran Marijanović i Kristina Kovačević, glazbu su radili Gordana i Miroslav Evačić, scenografiju Marta Crnobrnja, a kostimografiju Marija Šarić Ban. Ekipa je to s kojom volim raditi, što jamči zabavu, veselje i odlične rezultate".   I Marija Šarić Ban pohvalila je ekipu s kojom dugo i uspješno radi. "Tu sam radila već šest predstava i stanke kao da nije ni bilo. Svaka je predstava novi izazov, a u ovoj glume izvrsni glumci koji vam uvijek daju motiv da i vi počnete rješavati svaki put nešto drugo, da ne vadite stvari iz neke svoje ladice, nego se u stvari zabavite nekim novim pričama i i vizualima. Izrada kostima nosi također velik dio posla, dosta je zahtjevan i taj spoj između glumačke interpretacije i kostima. Divan je cijeli taj proces, jer odlično surađujem sa svima u Osijeku. 

Nakon jednogodišnje stanke na scenu se, baš s ovom predstavom vraća glumica Kristina Kovačević. "Čast mi je vratiti se na scenu baš s ovom predstavom i baš s Damirom. Vjerujem da smo napravili dobar posao i da će u predstavi uživati i mali i veliki. Posljednja ovčica ne mora se nužno igrati samo u prosincu, ona je prilagodljiva i bez obzira na tu svoju prigodnu poruku, dovoljno je zabavna da se može odigrati i poslije Božića". Glavni glumac Gordan Marijanović našalio se kako predstavu doživljava jako vrućom u krznenom kostimu koji nosi. "Fizički je vrlo napeto, no i vrlo lijepo jer je ovo tema koja pripada svim razdobljima. Nije vezana samo za sam Božić, već pokazuje odnos te dvije ovce, presliku puno odnosa u današnjem društvu. Smatram da će i odrasla publika naći puno zanimljivih dijelova u kojima se mogu prepoznati."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.