Hrvatski radio

Radio Osijek

U petak završava sezona gradskog grijanja

17.05.2016.

16:41

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HEP-Toplinarstvo 20. svibnja završava ogrjevnu sezonu 2015./2016. za približno 125.000 krajnjih kupaca u Zagrebu, Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću, Osijeku i Sisku. Nova sezona počinje najranije 15. rujna.

„Sezona grijanja 2015./2016. protekla je uspješno. Isporuka toplinske energije krajnjim kupcima odvijala se kontinurano, bez većih prekida“, izjavio je direktor HEP-Toplinarstva Ivica Martinek. Najavio je da će se tijekom ljeta izvoditi radovi na obnovi pribrižno 11 kilometara postojeće vrelovodne i toplovodne trase, a izgradit će se 7 kilometara nove trase, no nije naveo što to znači za pojedine gradove. Radovi će uzrokovati kratke prekide isporuke potrošne tople vode o čemu će krajnji kupci biti pravodobno obaviješteni. „Ovim putem pozivam krajnje kupce da sve planirane radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stanovima i poslovnim prostorima završe do početka rujna, kada sustav mora biti spreman za početak nove ogrjevne sezone,“ rekao je Martinek.
Prije izvođenja radova na unutarnjim instalacijama grijanja potrebno je isprazniti pogonsku vodu iz sustava, što obavljaju isključivo radnici HEP-Toplinarstva. Kako bi se izbjeglo višestruko pražnjenje i punjenje sustava, HEP-Toplinarstvo savjetuje suvlasnicima zgrada da u suradnji s predstavnikom suvlasnika i upraviteljem zgrade dogovore zajednički termin izvođenja radova. Obavijest o terminu pražnjenja i ponovnog punjenja sustava grijanja bit će istaknuta na ulaznim vratima ili oglasnim pločama zgrada. Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP-u pisanu potvrdu da je sustav spreman za prihvat toplinske energije.
Sezona grijanja 2016./2017. počet će najranije 15. rujna 2016.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.