Hrvatski radio

Radio Osijek

U Požegi potvrđen virus kod starije žene, u VSŽ 13 oboljelih

31.03.2020.

10:15

Autor: Radio Osijek//TM

U Požegi potvrđen virus kod starije žene, u VSŽ 13 oboljelih

U Požegi potvrđen virus kod starije žene, u VSŽ 13 oboljelih

Foto: - / -

U Požeško-slavonskoj županiji sinoć je potvrđeno da je virusom zaražena starija žena, koja je smještena u požeškoj Općoj bolnici. U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema najnovijim podacima 13 osoba je zaraženo koronavirusom.

Prema pisanju lokalnih medija u Požegi, riječ je o ženi iz Požege u osmom desetljeću života, koja je hospitalizirana u Općoj županijskoj bolnici u Požegi. Pretpostavlja se da je virus dobila od kćerke koja se sredinom ožujka vratila s puta iz Turske, no nije pokazivala simptome.

U svom redovitom izvješću Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije navodi kako su testiranjem otkrivene još dvije osobe pozitivne na COVID-19. Jedna pozitivna osoba je bliski kontakt liječnika iz Vinkovaca, a druga je osoba iz Županje. "U samoizolaciji na području naše županije nalazi se 723 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana bilo je 8 dojava o kršenju samoizolacije od čega je utvrđeno 2 kršenja mjera", izvijestio je Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije uz podatak da su s jučerašnjim danom testirane ukupno 134 osobe. 

COVID-19 ambulante su imale 13 poziva od kojih je jedan poziv upućivao na sumnju na koronavirus, a drugi su pozivi proslijeđeni obiteljskim liječnicima. Opća županijska bolnica Vinkovci trenutno ima 6 hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji radi blažih simptoma bolesti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.