Hrvatski radio

Radio Osijek

U Požeško-slavonskoj županiji 16 novozaraženih

01.09.2020.

13:00

Autor: Radio Osijek/web Grad Požega/Slavonski.hr

foto web stranica Grada Požege

foto web stranica Grada Požege

Foto: - / -

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 78 slučajeva zaraze koronavirusom , 76 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, a 2 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 330 osoba, a ukupno je testirano 5960 osoba.

Na posljednjem testiranju bilo je 200 uzoraka, od kojih je 16 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Župan Tomašević je najavio kako će se na području cijele Požeško -slavonske županije mjere znatno pooštriti i to već možda od sutra, kada Nacionalni stožer potvrdi: održavanje svadbe uz ograničavanje 50 uzvanika, privatna druženja s maksimalno 20 osoba, a sprovodi do 50 osoba, preporuke su davanje sućuti bez fizičkog kontakata. Sve druge manifestacije održavat će se vani uz obvezu pridržavanje epidemioloških mjera, jer se na primjer utakmice neće održavati ako se ne poštuju mjere, već će biti prekinute. Sportski događaji u dvoranama dozvoljeni su, ali bez gledatelja. Mjere će donijeti  na 30 dana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.