Hrvatski radio

Radio Osijek

U Požeško-slavonskoj županiji provode se projekti vrijedni 250 milijuna eura

14.04.2023.

13:17

Autor: HRT Radio Osijek/web HRT

Dan PSŽ

Dan PSŽ

Foto: S.Filipović / Radio Osijek

Požeško-slavonska županija slavi svoj dan, 30. od konstituiranja Županijske skupštine. Svečanoj sjednici nazoči premijer  Andrej Plenković. 

Dio projekata, provedenih, u provedbi i planu, istaknula je županica Antonija Jozić. Što se tiče završenih projekata, među ostalima, izdvaja završetak zgrade novog Zavoda za socijalnu skrb, a pri kraju je izgradnja zgrade Zavoda za hitnu medicinu.Brojna su ulaganja u komunalnu infrastrukturu, grade se desetci kilometara vodoopskrbne mreže, sustava odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Brojna su i ulaganja Hrvatskih cesta, a projekt svih projekata je izgradnje brze ceste od Požege do auto-ceste, za koju čvrsto vjerujemo da će imati snažan utjecaj za daljnji gospodarski razvoj sjedišta županije njene okolice, ističe županica Antonija Jozić. Svečana sjednica prigoda je i za dodjelu priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama, među njima dugogodišnjoj pirotehničarki Nadi Ušurić, prvoj ženi zaposlenoj na poslovima razminiranja te nagrada za životno djelo znanstveniku Krunoslavu Matešiću.   

Svečanoj sjednici Županijske skupštine prethodilo je polaganje vijenaca i odavanje počasti braniteljima legendarne ratne 123 brigade HV.županica Jozić i premijer Plenković

Galerija
Dan PSŽ, Foto: S.Filipović/Radio Osijek
Dan PSŽ, Foto: S.Filipović/Radio Osijek Dan PSŽ, Foto: S.Filipović/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.