Hrvatski radio

Radio Osijek

U Požeško-slavonsku županiju tijekom vikenda stigla 71 osoba

06.04.2020.

13:14

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

U Požeško-slavonsku županiju tijekom vikenda stigla 71 osoba

U Požeško-slavonsku županiju tijekom vikenda stigla 71 osoba

Foto: - / -

Požeško-slavonska županija već četvrti dan ne bilježi nove slučajeve zaraze koronavirusom, a do sada je ukupno troje oboljelih, izvijestio je Stožer civilne zaštite. Napomenuli su i kako je tijekom vikenda u tu županiju iz inozemstva došla 71 osoba.

Od troje zaraženih jedna je osoba hospitalizirana, a dvije su u kućnoj izolaciji dok su u samoizolaciji 252 osobe, rečeno je na konferenciji za novinare.
"Apeliram na naše ljude koji su planirali iz bilo kojih krajeva Hrvatske dolaziti u svoja rodna mjesta i na one koji su u inozemstvu, molim ih da za ovaj Uskrs ako je ikako moguće ne dolaze. U ovom trenutku Požeško-slavonska županija ima 252 osobe u samoizolaciji, a za danas je planirano testiranje još 4 osobe.“, rekao je epidemiolog Ante Vitalia.
Od danas se primjenjuju e-propusnice, provjera će se obavljati na svim istim punktovima kao i do sada te će se provjeravati na način da se putem mobilne aplikacije očitavaju QR kodovi.
Načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Željko Grgić izvijestio je kako su tijekom kontrola zabrane napuštanja mjesta prebivališta u kontroliranim vozilima pronađene puške, pištolji, droga, a pojedini vozači bili su u alkoholiziranom stanju. Protiv prekršitelja policija poduzima odgovarajuće mjere, istaknuo je. Napomenuo je i kako su svi građani povratnici iz inozemstva u evidenciji policije za provođenje mjera samoizolacije. "Tijekom vikenda u Požeško-slavonsku županiju iz drugih država je došla 71 osoba. Svaka osoba mora biti 14 dana u samoizolaciji. Pojačat ćemo broj službenika, čija će osnovna zadaća biti kontrola osoba koje su došle za vikend i koje će doći narednih dana", rekao je Grgić.
Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uputio je apel građanima da za predstojeće blagdane, ako imaju prebivalište u toj županiji, a rade izvan nje, ako je moguće svoj dolazak odgode. "Najbolje provedeni blagdani će biti ako sačuvaju zdravlje svojih bližnjih. Znamo da je teško ne doći kada se ukaže prilika ali samo jedan dolazak je dovoljan da zaražena osoba dođe na naše područje i time pridonese većem širenju virusa", poručio je Tomašević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.