Hrvatski radio

Radio Osijek

U pripremi izložba "Essekerke na radnom mjestu"

23.02.2022.

14:18

Autor: Ana Mitar

Essekerke na radnom mjestu

Essekerke na radnom mjestu

Foto: Inicijativa Essekerke / -

Udruga Essekerke Osijek povodom nadolazećeg Dana žena organizira izložbu fotografija naziva „Essekerke na radnome mjestu”. Cilj izložbe jest „obične žene” na radnom mjestu predstaviti u njihovom radnom i autentičnom okruženju. 

Kristina Vajda, pokretačica Essekerki, inicijative koja na Facebook stranici okuplja zajednicu Osječanki starijih od 40 godina, sa svojim je stalnim suradnikom, amaterskim fotografom Markom Bolićem, odlučila je pripremiti izložbu na kojoj će prikazati "obične žene". Pridjev "obične" zapravo s puno naklonosti opisuje žene koje nisu naviknute na poziranja ispred objektiva i koje nisu manekenke.

Uz pomoć frizera Tibora Vidakovića, Vajda obilazi Osječanke na radnim mjestima te nakon što ih se našminka i sredi frizura, slijedi fotografiranje. Jedan od poznatijih osječkih frizera navodi kako su sve građanke pozitivno reagirale i s oduševljenjem prihvatile ovu inicijativu.

Na izložbi koja bi se trebala otvoriti 8. ožujka na fotografijama će biti medicinske sestre osječkog KBC-a, djelatnice Unikoma koje održavaju zelene površine i sade cvijeće, vozačica tramvaja iz GPP-a, djevojka s benzinske pumpe, novinarka, zaposlenice Vodovoda, a žele uljepšati i fotografirati i „Essekerke na radnom mjestu” i u Saponiji, kojoj su, kao i još nekim drugim tvrtkama u gradu, poslali ponudu. Plan je, kako ističe Kristina Vajda, da svaka Osječanka koja sudjeluje u ovoj izložbi dobije njihov poklon-bon koji uključuje profesionalno šminkanje, frizuru i foto session.

Kao i inicijatorica ovog projekta i Tibor Vidaković vjeruje u dobra djela, zbog čega redovito surađuje s njom. Ideja i planova imaju, ne odaju previše osim da neće stati samo na ovoj izložbi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.