Hrvatski radio

Radio Osijek

U redovitoj prometnoj kontroli - otkrili švercera duhana

08.01.2021.

11:52

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Policijska uprava osječko-baranjska

Foto: Policijska uprava osječko-baranjska

Foto: - / -

Policija je u vozilu 44-godišnjaka jučer u Strossmayerovoj otkrila 120 kilograma sitno rezanog duhana, a nešto veću količinu, također bez markice Ministarstva financija, zaplijenila je i prije tri dana na Čepinskoj obilaznici.

"Jučer, 7. siječnja  oko 14 sati u Osijeku, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, u prometu je zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin. Pregledom vozila policijski su službenici pronašli i oduzeli oko 120 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 44-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljena trgovina", stoji u dnevnom izvješću za javnost Policijske uprave osječko-baranjske. Policija državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu.
Kaznenu je prijavu tri dana ranije zbog sumnje da je počinio isto kazneno djelo "zaradio" i jedan 30-godišnjak. Policija ga je zaustavila 4. siječnja oko 18,40 sati u Osijeku na Čepinskoj obilaznici, i pregledom vozila policijski su službenici pronašli i oduzeli 140,8 kilograma sitno rezanog duhana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.