Hrvatski radio

Radio Osijek

U školskoj 2021./22. osiguran 101 pomoćnik u nastavi za osnovnoškolce

02.08.2021.

14:32

Autor: Radio Osijek/TM

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / -

U sklopu projekta "OSIgurajmo im JednaKost 5", Grad Osijek osigurao je za školsku 2021./2022. godinu 101 pomoćnika u nastavi koji će pružati neposrednu pomoć i potporu osječkim osnovnoškolcima s razvojnim teškoćama.

Osječki je gradonačelnik Ivan Radić danas najavio kako je Grad Osijek pred potpisivanjem Ugovora vrijednog 4,5 milijuna kuna, pri čemu 85 posto čine bespovratna sredstva Europske unije (gotovo 3,9 milijuna kuna), a vlastita 15 posto ili više od 686 tisuća kuna. Radić je pojasnio kako je projekt namijenjen osiguravanju pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za učenike osnovnih škola s teškoćama u razvoju, te da se nakon uspješne administrativne provjere i ocjenjivanja, udovoljilo svim zahtjevima u postupku dodjele bespovratnih sredstava.
"Naš je cilj vrlo jasan, a to je senzibilizirano društvo u cjelini, kako bismo poboljšali socijalnu uključenost učenika s teškoćama u razvoju unutar odgojno-obrazovnih ustanova i izvan njih", rekao je Radić. To konkretno znači da su Grad Osijek u svojstvu prijavitelja i sve osječke osnovne škole kao 21 partner, uključujući Prosvjetno-kulturni centar Mađara u Republici Hrvatskoj te Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ uspjeli osigurati pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika za svih 109 osječkih osnovnoškolaca s teškoćama u razvoju.
"Ponosni smo što nastavljamo ovu priču od 2008. godine, gdje pomažemo djeci kroz nastavu i u svakodnevnom životu. U ovome trenutku 109 učenika i učenica s našega područja imaju valjana rješenja, a javni natječaj za 101 pomoćnika bit će raspisan tijekom ovoga tjedna", rekao je Dražen Alerić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka, pojasnivši kako u pojedinim školama jedan asistent pruža potporu dvoma ili više učenika.
Projekt OSIgurajmo im JEdnaKost projekt je koji doprinosi rastu zapošljavanja i jačanju socijalne kohezije za koji je Grad Osijek u prve četiri godine provedbe povukao više od 11 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.