Hrvatski radio

Radio Osijek

U Slavoniji 166 novih slučajeva

31.03.2021.

12:25

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

U slavonskim je županijama zabilježeno 166 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Vukovarsko-srijemskoj su 63 novozaražene osobe, Osječko-baranjskoj županiji 57, Požeško-slavonskoj 22, Brodsko-posavskoj 17, a Virovitičko-podravskoj 7. Dvije osoba su preminule.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 310 osoba od kojih su 63 bile pozitivne na koronavirus, što je udio od 20% (58 pozitivno na PCR testiranju, a 5 na brzom antigenskom testu). 19 novozaraženih je iz Vinkovaca, 15 iz Vukovara, 7 iz Ilače, 5 iz Ivankova, po 4 osobe iz Rokovaca i Markušice, 2 iz Jarmine, te po 1 osoba iz Andrijaševaca, Berka, Borova, Marinaca, Drenovaca, Vere i Gaboša, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Na bolničkom je liječenju 31 covid pacijent, dok se 287 osoba pozitivnih na SARS-CoV-2 nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među zaraženim osobama su 4 djelatnika iz sustava zdravstva (1 liječnik, 2 medicinske sestre/tehničara i 1 nezdravstveni radnik), iz sustava obrazovanja 13 nastavnika i 38 učenika. U samoizolaciji na području županije su 1352 osobe – iz sustava zdravstva 5 (4 medicinske sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik), iz sustava obrazovanja14 nastavnika i 489 učenika. Od početka epidemije na području Vukovarsko-srijemske županije evidentirano je 9425 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih se 8907 oporavilo, a 200 je preminulo.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 268 uzoraka od kojih je 57 bilo pozitivno na koronavirus, što je udio od 21%. Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 60 godina, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše (22) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, po četiri na području Antunovca, Đakova i Erduta, po tri Donjeg Miholjca i Đurđenovca, po dvije Belog Manastira, Čepina, Darde i Našica, a po jedna novopozitivna osoba je s područja općina Bilje, Čeminac, Feričanci, Kneževi Vinogradi, Marijanci, Petrijevci, Podgorač, Šodolovci i Trnava. Na bolničkom se liječenju nalazi 76 COVID-19 pacijenata, i to 56 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 16 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 20 pacijenata s tim oboljenjem. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.770 osoba. Policijski su službenici proveli 27 provjera osoba u samoizolaciji pri čemu su kršenje utvrdili za jednu osobu, i to na MCGP Erdut prilikom izlazne kontrole. Obavili su i 106 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenje mjera.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 198 uzoraka, od kojih su 22 bila pozitivna na SARS-CoV-2. Na tom su području trenutno aktivna 104 slučaja zaraze – na bolničkom je liječenju 13 covid pacijenata, a 93 osobe su u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji se nalazi 478 kontakata osoba pozitivnih na koronavirus.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata potvrđeno je 17 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. Po tri novozaražene su iz Slavonskog Broda i Okučana, slijede Nova Gradiška i Stara Gradiška (po 2) te općine Brodski Stupnik, Bukovlje, Cernik, Garčin, Gornji Bogićevci, Klakar i Sibinj (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada iznosi 9.073, oporavilo se 8.709 osoba, dok je broj aktivnih slučajeva smanjen sa 198 na 193.
U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ preminula je žema, 1933. godište. Ukupan broj preminulih od COVID-19 na području te županije od početka epidemije tako sada iznosi 171. Hospitalizirano je 37 covid pacijenata (1 osoba manje nego prethodni dan). Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije nalaze se 704 osobe (27 osoba manje nego prethodni dan).

Virovitičko-podravska županija bilježi sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u posljednja 24 sata testirana je 71 osoba, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Dvoje pozitivnih je s područja grada Virovitice, po jedan su iz Slatine i Pitomače, a troje su strani državljani, koji rade na području te županije. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je deset COVID pozitivnih pacijenata, dok se jedna osoba nalazi u KBC-u Osijek, na respiratoru. Od početka epidemije s područja Virovitičko-podravske županije virusom SARS-CoV-2 zarazilo se 3.687 osoba. Stotinu devetero ljudi preminulo je od posljedica infekcije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.