Hrvatski radio

Radio Osijek

U Slavoniji 17 novozaraženih koronavirusom

17.07.2020.

10:09

Autor: Radio Osijek/TM

U Slavoniji 17 novozaraženih koronavirusom

U Slavoniji 17 novozaraženih koronavirusom

Foto: - / -

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj 7 je novozaraženih koronavirusom, u Vukovarsko-srijemskoj 5, četvero je iz Brodsko-posavske županije, a jedna iz Virovitičko-podravske. U Požeško-slavonskoj županiji nema novooboljelih. .

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji sedam je novozaraženih, a svi su povezani s Klinikom za unutarnje bolesti osječkog KBC-a. Riječ je o kardiologiji koja je zatvorena, a pacijenti izolirani.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 135 osoba i 5 novozaraženih - dvije su osobe iz Vinkovaca te po jedna iz Nuštra, Bobote i Starih Jankovaca. Četiri osobe su hospitalizirane. Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 150, od kojih su 52 osobe izliječene. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 5 zdravstvenih radnika (1 liječnik i 4 medicinske sestre/tehničara). 
U samoizolaciji na području županije nalaze se 484 osobe, iz sustava zdravstva manje nego jučer - sada ih je 34 djelatnika ali su u samoizolaciji tri liječnika više - ukupno ih je devet. U samoizolaciji je još 18 medicinskih sestara/tehničara, jedan drugi zdravstveni radnik i 6 nezdravstvenih radnika).

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije četiri su nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 140, dok je broj aktivnih slučajeva 74. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 371 osoba (77 manje u odnosu na prethodni dan), izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite iz kojeg pozivaju građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. "Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana", ističe se u njihovom priopćenju.

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osoba od koronavirusa, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite. Riječ je o ženi srednje životne dobi, sa slabije izraženim simptomima na COVID-19, koja se zarazila na maturalnom zabavi. Trenutno je u kućnoj izolaciji, a njezini su kontakti stavljeni u samoizolaciju i bit će testirani. Inače, u posljednja 24 sata testirana je 31 osoba čime je broj testiranih na području Virovitičko-podravske županije od početka epidemije narastao na 1.759. Od početka pandemije COVID-19 na području te županije 24 osobe su zaražene koronavirusom. Trinaest slučajeva trenutačno je aktivno, desetero ih se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.

U Požeško-slavonskoj županiji, nakon analize 60 uzoraka, danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Tijekom dana očekuju se rezultati još 62 nalaza. Na području te županije trenutno ima 66 aktivnih slučajeva, 17 manje nego jučer. U samoizolaciji se nalazi 235 osoba.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.