Hrvatski radio

Radio Osijek

U Slavoniji 389 novozaraženih, dvije osobe su preminule

05.11.2020.

11:20

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Pixell

Foto: HRT/Pixell

Foto: - / -

Dvije su osobe jučer preminule. U Osječko-baranjskoj županiji 127 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, u Brodsko-posavskoj 121, Vukovarsko-srijemskoj županiji 86, Virovitičko-podravskoj županiji 31, u Požeško-slavonskoj 24. Među pozitivnima je i načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ.

Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 425 uzoraka od kojih je 127 bilo pozitivno na koronavirus. Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek preminula je jedna muška osoba iz Osijeka, 1934. godište, a osim COVID-19 imala je i niz drugih kroničnih bolesti, priopćio je Stožer civilne zaštite. Od 127 novopozitivnih osoba ponovo je najviše s područja Grada Osijeka i osječkih prigradskih naselja (70). Devet je osoba iz Našica, šest je s područja Grada Đakova, pet s područja Donjeg Miholjca, tri iz Valpova, iz Belišća dvije i iz Belog Manastira jedna osoba. Četiri osobe su iz Čepina, a općine s tri novopozitivne osobe su Čeminac i Marijanci. Po dvije imaju Antunovac, Erdut, Ernestinovo, Petrijevci i Satnica Đakovačka. Jednu novopozitivnu osobu imaju Podgorač, Bizovac, Donja Motičina, Feričanci, Jagodnjak, Bilje, Šodolovci, Magadenovac, Semeljci, Strizivojna i Viljevo.
U KBC-u Osijek hospitalizirano je 119 osoba oboljelih od koronavirusa, a i dalje je 25 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice - koja je odlukom Ministarstva zdravstva „covid bolnica“ hospitalizirane su 23 osobe.
U samoizolaciji se na području županije ukupno nalazi 4.699 osoba. Policija je provjerila 41 osobu u samoizolaciji i nije utvrđeno niti jedno kršenje propisane mjere.
Tijekom jučerašnjeg dana, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Petar Lagator testiran je na koronavirus i njegov je nalaz pozitivan. S obzirom na on line održavanje sjednica Stožera, epidemiolozi nisu odredili mjeru samoizolacije ostalim članovima Stožera.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata zabilježen je 121 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu: Slavonski Brod (18), Donji Andrijevci (12), Sibinj (5), Garčin (2), Klakar (2), Oprisavci (2), Brodski Stupnik (1) te jedna zaražena osoba sa područja druge županije. Za preostalih 78 osoba epidemiološka obrada je u tijeku. Nema preminulih osoba u posljednja 24 sata, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite.
Hospitalizirano je ukupno 48 osoba (6 osoba više nego prethodni dan) – u slavonskobrodskoj bolnici su 34 pacijenta, a u novogradiškoj bolnici 14. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 1.331 osoba (196 osoba više nego prethodni dan).

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata, analizom 309 uzoraka, evidentirano je 86 novih osoba pozitivnih na koronavirus. Jedna osoba je preminula, javlja Županijski stožer civilne zaštite. Među novozaraženima najviše je iz Vukovara (21) i Vinkovaca (17), sedam je iz Županje, pet iz Borova, 4 iz Ivankova, po tri su iz Novih Mikanovaca, Ilače i Bogdanovaca, po dvije iz Nuštra, Slakovaca, Šiškovaca, Bobote i Iloka te po jedna iz Andrijaševaca, Apševaca, Bapske, Bršadina, Cerića, Drenovaca, Lovasa, Otoka, Retkovaca, Sotina, Strošinaca, Štitara i Tovarnika. Na bolničkom su liječenju 52 osobe, dok je 416 u kućnoj izolaciji. Među zaraženima je 51 djelatnik iz sustava zdravstva (13 liječnika, 29 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 4 nezdravstvena radnika), a iz sustava obrazovanja oboljelo je 13 nastavnika i 18 učenika. Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 2314, od kojih se 1813 oporavilo, 33 su preminule. U samoizolaciji na području županije je 966 osoba – iz sustava zdravstva 66  (17 liječnika, 33 medicinske sestre/tehničara, 9 drugih zdravstvenih radnika i 7 nezdravstvenih radnika). U samoizolaciji se nalazi 27 nastavnika i 200 učenika.

Virovitičko-podravska županija, prema podacima koje je Stožer civilne zaštite objavio sinoć, ima 31 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2. Riječ je o podacima od utorka 3. studenog kada je testirana 131 osoba. Među novozaraženima 21 je srednje životne dobi, sedam je starijih, a troje su djeca. Najviše ih je iz Pitomače (8), zatim Orahovice (7), Slatine (6), Mikleuša (3), Virovitice (3), Čačinaca (2), Suhopolja (1) i Voćina (1). Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 17 pozitivnih COVID-19 pacijenata, od kojih je jedna osoba iz Osijeka. U odnosu na jučer, dva su pacijenta puštena kući, a u bollnicu je primljeno četvero novih. U KBC-u Osijek i dalje su četiri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije – svi se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru.
Od početka korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, 795 osoba se zarazilo koronavirusom. Preminulo je 14 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 247 uzoraka, od kojih su 24 pozitivna. Trenutno je aktivno 178 slučajeva zaraze – Na bolničkom je liječenju 21 pacijent, dok se 157 zaraženih nalazi u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji su 563 osobe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.