Hrvatski radio

Radio Osijek

U Slavoniji blagi porast zaraženih - preminulih nema

20.02.2021.

13:39

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: - / -

U slavonskim županijama u protekla 24 sata 65 je novozaraženih - najviše u Brodsko-posavskoj (25). U Vukovarsko-srijemskoj 14 je novih slučajeva zaraze, a u Osječko-baranjskoj i Požeško-slavonskoj po 13. Virovitičko-podravska županija nema ni jedan novi slučaj. Preminulih nema.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata na području te županije evidentirano je 25 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Nova Gradiška (8), općina Rešetari (6), grad Slavonski Brod (3), općine Davor, Nova Kapela i Vrbje (po 2) te općine Gornja Vrba i Sibinj (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 8.243, dok je broj aktivnih slučajeva 151.
U protekla 24 sata nije bilo preminulih od COVID-a19. Hospitalizirana su ukupno 32 covid pacijenta (9 osoba manje nego prethodni dan). Troje ih je na respiratoru (isto stanje kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze 593 osobe (79 osoba više nego prethodni dan).

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 194 osobe od kojih je 14 bilo pozitivno na SARS-CoV-2 (13 pozitivnih na PCR testiranju, a 1 na brzom antigenskom testu), izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Četvero novozaraženih je iz Otoka, 3 iz Vukovara, po 2 iz Starih Jankovaca i Starih Mikanovaca, te po 1 osoba iz Ivankova, Vinkovaca i Bršadina. Na bolničkom se liječenju nalazi 29 covid pacijenata, dok je 105 zaraženih u kućnoj izolaciji. Među osobama pozitivnima na koronavirus su četiri djelatnika iz sustava zdravstva (1 liječnik i 3 medicinske sestre/tehničara). U samoizolaciji na području županije je 508 osobe – iz sustava zdravstva jedan liječnik. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 8652, od kojih je 8327 izliječeno, a ukupno je preminula 191 osoba.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 230 uzoraka od kojih je 13 bilo pozitivno na koronavirus. Pet novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Belog Manastira, Bilja, Đakova, Ernestinova, Kneževih Vinograda, Našica, Valpova i Viškovaca.
Na bolničkom se liječenju nalazi 61 osoba oboljela od COVID-19, i to 44 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 10 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 17 pacijenata s tim oboljenjem.
Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 736 osoba. Policijski službenici proveli su 12 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i 126 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja tih mjera.

Trinaestero novopozitivnih u protekla 24 sata bilježi i Požeško-slavonska županija iz koje su na posljednjem testiranju obrađena 103 uzorka. Na području te županije trenutno je aktivno 39 slučajeva zaraze koronavirusom – hospitalizirano je 12 covid pacijenata, a 27 osoba je u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 126 osoba.

U Virovitičko-podravskoj županiji nema novih slučajeva zaraze. U posljednja 24 sata testirane su 42 osobe i nitko od njih nije bio pozitivan na virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Na bolničkom liječenju u općoj bolnici Virovitica trenutno je 10 COVID-19 pozitivnih pacijenata. Od početka epidemije s područja VPŽ koronavirusom zarazile su se 3.452 osobe. Stotinu i tri osobe preminule su od posljedica infekcije COVIDOM-19.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.