Hrvatski radio

Radio Osijek

U Slavoniji nešto manje novooboljelih

10.10.2020.

10:20

Autor: OBŽ / VSŽ

foto Krunoslav Inhof

foto Krunoslav Inhof

Foto: - / -

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji 14, a u Vukovarsko-srijemskoj 11 osoba oboljelo od koronavirusa. U Osječko-baranjskoj županiji zabranjuju se posjete korisnicima domova za starije i nemoćne, osim u iznimnim slučajevima.

Priopćenje Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije
U posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je ukupno 255 uzoraka od kojih je 14 bilo pozitivno na koronavirus. Sedam novopozitivnih osoba ima boravište na području grada Osijeka, a po jedna osoba je s područja gradova Đakovo, Beli Manastir i Donji Miholjac te općina Čepin, Šodolovci, Semeljci i Vladislavci. U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 35 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih su šest na respiratoru. Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 168 novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi 939 osoba. Policija je obavila 73 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske na prijedlog Županijskog stožera 9. listopada 2020. godine donio je Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Osječko-baranjske županije kojom se zabranjuje posjete korisnicima domova za starije i nemoćne, osim u iznimnim slučajevima kada je ovlaštena osoba obvezna napraviti procjenu rizika, zatim o obvezi strogih kontrola prilikom ulaska i izlaska iz domova te o mogućnosti prijema korisnika domova uz poštivanje uputa epidemiologa. Ovom Odlukom stožeri jedinica lokalne samouprave zadužuju se za pojačani nadzor pridržavanja propisanih epidemioloških mjera na svom području. Odluka je stupila na snagu danom njenog donošenja.

Priopćenje Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije
Prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 11 novih pozitivnih osoba na COVID-19. 2 osobe su iz Vukovara, a po jedna iz Tompojevaca, Iloka, Bošnjaka, Otoka, Županje, Đeletovaca, Petrovaca, Lovasa i Posavskih Podgajaca. Preminulih osoba nema. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 1041, od kojih je 868 osoba izliječeno, a ukupno je 18 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 17 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 168 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 13114. U samoizolaciji na području županije je 847 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 17 radnika iz sustava zdravstva (4 liječnika, 10 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 42 radnika (3 liječnika, 29 medicinskih sestara/tehničara, 6 drugih zdravstvenih radnika i 4 nezdravstvena radnika). Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 3 nastavnika i 26 učenika. U samoizolaciji se nalazi 13 nastavnika i 318 učenika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.