Hrvatski radio

Radio Osijek

U Slavoniji rast novozaraženih u odnosu na prethodne dane

03.03.2021.

11:49

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Marija Vukasović Petrinović

Foto: HRT/Marija Vukasović Petrinović

Foto: - / -

Prema podacima koje su dostavili stožeri Civilne zaštite, u slavonskim su županijama zabilježena 92 nova slučaja zaraze. U Osječko-baranjskoj je 33 novozaraženih, Vukovarsko-srijemskoj 24, Brodsko-posavskoj 20, Požeško-slavonskoj 9, u Virovitičko-podravskoj 6. Tri osobe su preminule.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 379 uzoraka od kojih su 33 pozitivni na koronavirus, što je udio od 8,7%. Najviše (11) novopozitivnih osoba živi na području Osijeka, po četiri su iz Našica i Valpova, po dvije iz Belišća, Belog Manastira i Đakova, a po jedna osoba je s područja Čepina, Darde, Erduta, Kneževih Vinograda, Magadenovca, Petrijevaca, Strizivojne i Vladislavaca. Na bolničkom se liječenju nalazi 57 osoba oboljelih od COVID-19, i to 47 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 10 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 10 pacijenata s tim oboljenjem. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 944 osoba. Policijski su službenici proveli 9 provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrdili su za državljanina Srbije na graničnom prijelazu Erdut te državljanina Mađarske na GP Batina koji nisu poštovali tranzit kroz Hrvatsku. Obavili su i 140 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 246 osoba od kojih su 24 bile pozitivne na SARS-CoV-2, (9,76%). Jedna osoba je preminula, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite. Sedmero novozaraženih je iz Vukovara, 4 iz Vinkovaca, po 3 osobe iz Jarmine i Cerića, 2 iz Nijemaca, te po 1 osoba iz Županje, Borova, Iloka, Opatovca i Starih Jankovaca. Na bolničkom je liječenju 26 covid pacijenata, dok se 112 osoba zaraženih koronavirusom nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među zaraženima su i 3 djelatnika iz sustava zdravstva (2 liječnika i 1 medicinska sestra/tehničar), te iz sustava obrazovanja 4 nastavnika i 2 učenika. U samoizolaciji su 502 osobe – iz sustava zdravstva je 1 radnik, a iz sustava obrazovanja 7 nastavnika i 33 učenika.
Od početka epidemije s područja Vukovarsko srijemske županije koronavirusom je zaražena 8791 osoba, od kojih se 8455 oporavilo, a 198 je preminulo.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata evidentirano je 20 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Devetero novozaraženih je iz Nove Gradiške, 4 su iz Rešetara, po dvije osobe prebivalište imaju u Slavonskom Brodu i Vrbju a po jedna u Cerniku, Davoru i Starom Petrovom Selu. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada iznosi 8.440, dok je broj aktivnih slučajeva smanjen sa 133 na 132. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 94, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 199.
U novogradiškoj Općoj bolnici preminule su dvije osobe (Ž – 1930. i M – 1939.). Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada iznosi 147. Hospitalizirana su 34 covid pacijenta (4 osobe manje nego prethodni dan). Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 632 osobe (54 osobe manje nego prethodni dan)

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađen je 161 uzorak, od kojih je devet bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Na tom su području trenutno aktivna 62 slučaja zaraze koronavirusom – 11 osoba je hospitalizirano, a 51 se nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 291 osoba.

U posljednja 24 sata-u Virovitičko-podravskoj županiji na virus SARS-CoV-2 testirano je 97 osoba, od kojih je šestero bilo pozitivno. Svi novozaraženi dolaze s područja grada Slatine, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 12 covid pozitivnih pacijenata. Od početka epidemije korona virusa s područja VPŽ koronavirusom se zarazilo 3.569 osoba. Stotinu i pet osoba je preminulo od posljedica infekcije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.