Hrvatski radio

Radio Osijek

U slavonskim županijama 115 novozaraženih - četiri osobe preminule

15.01.2021.

09:26

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Davor Brmež

Foto: Davor Brmež

Foto: - / -

U protekla 24 sata na području pet slavonskih županija četiri su osobe preminule, a evidentirano je 115 novozaraženih koronavirusom. U Osječko-baranjskoj županiji 41 je novi slučaj zaraze, Brodsko-posavska bilježi 32, Vukovarsko-srijemska 19, Požeško-slavonska 14, a Virovitičko-podravska 9.

Osječko-baranjske županiji testirano je 249 uzoraka od kojih je 41 bio pozitivan. Sa šireg područja grada Osijeka 11 je pozitivnih nalaza, po tri iz Donjeg Miholjca i Našica, dva iz Belog Manastira te po jedan iz Belišća i Đakova. Općine Antunovac, Čepin, Erdut, Đurđenovac, Gorjani, Punitovci i Kneževi Vinogradi bilježe po dvije novopozitivne osobe dok općine Darda, Čeminac, Magadenovac, Trnava, Bizovac i Draž bilježe po jednu.

Na bolničkom liječenju nalazi se 106 osoba oboljelih od COVID-19, i to 75 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 17 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitaliziran je 31 pacijent s tim oboljenjem. Preminule su tri osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 60 do 90 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 835 osoba.

O novim dozama cjepiva i mjestima u kojima će se provoditi u programu Radio Osijeka govorio je županijski načelnik Stožera civilne zaštite Ivan Hampovčan- Novi val cijepljenja očekuje se koncem siječnja u sklopu mjera koje je Hrvatski zavod za javno zdravstvo proslijedio županijskom. Sljedeći tjedan donosimo načelni plan za objekte koje ćemo koristiti za masovno cijepljenje. Za sada je izvjesno da će to u manjim mjestima biti ambulante i domovi zdravlja. Za veće gradove, posebice Osijek, plan je korištenje sportskih dvorana, no za konačnu odluku još imamo dovoljno vremena, zaključio je Hampovčan

 

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata na tom su području zabilježena 32 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđena PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): gradovi Slavonski Brod (19), grad Nova Gradiška (4), općina Gornja Vrba (2) te općine Brodski Stupnik, Nova Kapela, Okučani, Sibinj, Sikirevci, Staro Petrovo Selo i Vrbje (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 7.551, dok je broj aktivnih slučajeva 208. Trenutna 7-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 162.
U protekla 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-a-19. Hospitalizirano je ukupno 67 covid pacijenata (1 osoba više nego prethodni dan). Desetero hospitaliziranih je na respiratoru (1 osoba više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 637 osoba (7 osoba manje nego prethodni dan).

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata obrađen je 261 uzorak od kojih je 19 bilo pozitivno na SARS-CoV-2 (12 na PCR testiranju, a 7 na brzom antigenskom testu). Jedna osoba je preminula, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Desetero novozaraženih je iz Vukovara, 2 iz Županje, te po jedna osoba iz Andrijaševaca, Bogdanovaca, Lovasa, Ivankova, Jarmine, Otoka i Nuštra. Na bolničkom je liječenju 50 covid pacijenata, dok je 126 zaraženih u kućnoj izolaciji. Među inficiranima je 17 radnika iz sustava zdravstva (3 liječnika, 12 medicinskih sestara/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 1 nezdravstveni radnik). U samoizolaciji je na području županije 539 osoba – iz sustava zdravstva 7 (4 medicinske sestre/tehničar, 1 drugi zdravstveni radnik i 2 nezdravstvena radnika). Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 8088, od kojih je 7741 osoba izliječena, a ukupno je preminula 171 osoba.

Na posljednjem testiranju na koronavirus s područja Požeško-slavonske županije obrađeno je 77 uzoraka, od kojih je 14 pozitivnih. Aktivna su 252 slučaja zaraze. Na bolničkom je liječenju 49 covid pacijenata, a 203 osobe su u kućnoj izolaciji i kućnom liječenju. U samoizolaciji se nalaze 322 osobe.

Prema podacima Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije 9 je novozaraženih. Iz Virovitice (6), Orahovice (1), Suhopolje (1), Slatina (1). Na bolničkom liječenju, nalazi se ukupno 47 COVID-19 pacijenata. Njih 44 je hospitalizirano u Općoj bolnici Virovitica, a troje u KBC-u Osijek.

Iz Brodsko-posavske županije javljaju o 32 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. Hospitalizirano je ukupno 67 osoba (1 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 56 osoba, a u novogradiškoj bolnici 11 osoba. Deset hospitaliziranih osoba je na respiratoru (1 osoba više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se nalazi 637 osoba (7 osoba manje nego prethodni dan).

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.