Hrvatski radio

Radio Osijek

U slavonskim županijama 13 novozaraženih

21.07.2020.

10:53

Autor: Radio Osijek/TM

U slavonskim županijama 13 novozaraženih

U slavonskim županijama 13 novozaraženih

Foto: - / -

U Osječko-baranjskoj županiji deset je novih slučajeva zaraze koronavirusom, u Vukovarsko-srijemskoj dvije su novooboljele osobe, u Brodsko-posavskoj jedna, izvijestili su stožeri civilne zaštite. U Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj u protekla 24 sata nema novozaraženih.

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je 211 uzoraka. Deset je bilo pozitivnih, izvijestio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Pet je s područja Osijeka, tri iz Đakova te po jedna s područja Valpova i Donjeg Miholjca.
U KBC-u Osijek hospitalizirane su dvije osobe više nego jučer, pa se na bolničkom liječenju danas ukupno nalazi 41 osoba oboljela od COVID-a19, pet je na respiratoru.
11 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju. Ukupno se u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije nalaze 394 osobe. Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i od 40 provjerenih osoba, sve su zatečene na adresi stanovanja. Nije bilo ni dojava građana o kršenju samoizolacije.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata na temelju analize 127 uzoraka otkrivene su dvije nove pozitivne osobe - jedna iz Šiškovaca i jedna iz Tordinaca. Dvije osobe su hospitalizirane, dok se 177 nalazi na kućnom liječenju. Od početka epidemije koronavirusa s područja županije 61 osoba je izliječena.
U samoizolaciji na području županije nalazi se 650 osoba. Među zdravstvenim djelatnicima od jučer je dvoje zaraženih više - jedna medicinska sestra i jedan drugi zdravstveni radnik. Ukupno ih je osam. Povećan je i njihov broj u samoizolaciji. Do jučer ih je bilo 26, a sada ih je 47 (10 liječnika, 18 medicinskih sestara/tehničara, 15 drugih zdravstvenih radnika i 4 nezdravstvena radnika).
U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije jedna je nova pozitivna osoba na virus SARS-CoV-2. Radi se o osobi koja je zaražena u drugoj županiji gdje se i nalazi, ali ima prebivalište na području Brodsko-posavske županije. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 148, dok je broj aktivnih slučajeva 56. Hospitalizirane su 2 osobe (jedna manje nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 278 osoba (10 osobe manje nego jučer).
U Požeško-slavonskoj županiji nema novozaraženih, a iz Stožera civilne zaštite javljaju kako se broj aktivnih slučajeva od jučer smanjio za pet - trenutno je koronavirusom zaraženo 37 osoba. Jedan je pacijent hospitaliziran, dok su ostali na kućnom liječenju. U samoizolaciji su 133 osobe. "Ukupno je testirano 3247 uzoraka. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba", ističe se u izviješću Stožera civilne zaštite.
Novozaraženih nema ni na području Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata analizirani su uzorci 21 osobe, čime je broj testiranih na području te županije od početka epidemije narastao na 1.854, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite. Od početka pandemije na području Virovitičko-podravske županije 25 osoba je zaraženo korona virusom. Od toga, četrnaest ih je trenutno aktivno, desetero ih se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.